Ως σύνηθες καταλήγει να γίνεται το φαινόμενο αντίδρασης στην εργασία,την ώρα μάλιστα που η χώρα και ειδικά το απαρχαιωμένο σύστημα υγείας προσπαθεί να βρει λύσεις και διεξόδους για την διόρθωση κακών επιλογών διοίκησης και πολιτικής σκοπιμότητας δεκαετιών.Αυτό που είναι όμως ανήκουστο είναι συνάδελφοι να καταφεύγουν εναντίων συναδέλφων τους την ώρα που όλοι ειδικά οι υγειονομικοί έχουν οφειλόμενα ρεπό ,άδειες κτλ. Όταν όλο το πολιτικό σύστημα ζητά να βοηθήσουν όλοι αυτούς τους ανθρώπους που πασχίζουν για τον συνάνθρωπο,υπάρχουν και τα ονομαζόμενα "συνδικαλιστάκια"που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι.Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η πρόεδρος των εργαζομένων που ζητά εξαίρεση λόγω συνδικαλιστικής δίωξης συναδέλφου της που δεν θέλει φυσικά να βοηθήσει ή να το πούμε και καλύτερα να εργαστεί για τον συνάνθρωπο.

Δείτε το ΔΤ που ανέβασαν οι ίδιοι οι συνάδελφοί της και τα συμπεράσματα δικά σας.

 

 

Εκπρόσωποι Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων

Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας»

 Βούλα, 11/03/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»

Καταγγέλλουμε τη λεκτική βία, την απόπειρα εκφοβισμού και τον προπηλακισμό της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, από την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων  κ. Τοσονίδου με πρωτοφανείς απειλές ενώ ταυτόχρονα χτυπούσε το τραπέζι και την πόρτα του γραφείου της.

Αφορμή γι’ αυτό απετέλεσε το γεγονός ότι η Διευθύντρια «τόλμησε» !!! ανάμεσα στα άτομα που μετακινήθηκαν από το Χειρουργείο και άλλα Νοσηλευτικά Τμήματα, προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες πτέρυγες ασθενών με κορονοϊό (περίπου 30 σε αυτή τη χρονική στιγμή), να συμπεριλάβει και νοσηλεύτρια που εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Σωματείου με την παράταξη της κ Τοσονίδου.

  Η παράταξη μας θεωρεί αυτονόητο από  όλους και ειδικά από τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, ότι θα βοηθήσουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, τις επόμενες ημέρες όπου αναμένεται η κορύφωση της πίεσης που ασκείται στα Νοσοκομεία από την έξαρση της πανδημίας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ,κανένας υγειονομικός δεν μπορεί να αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου υπάρχει ανάγκη, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Επιπρόσθετα, η  Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση προς όλους τους εργαζομένους, χωρίς να ενδίδει σε  εκβιαστικές συμπεριφορές που αποσκοπούν στην διασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης από όπου και αν αυτές προέρχονται. Το Δ.Σ. του Σωματείου  θα όφειλε να είναι εγγυητής της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων, και όχι να δίνει την εντύπωση ότι φροντίζει μόνο τους αρεστούς της πλειοψηφούσας παράταξης.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, που με αυταπάρνηση συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη πρώτη γραμμή δεσμευόμενοι πάντα θα αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Οι εκπρόσωποι Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων

Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας»

Γεωργιάδης Γεώργιος

Πουλημένος Λεωνίδας

Γάτος Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.