Το ενδεχόμενο συνεργασίας του Δήμου Διονύσου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, για θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών αλλά και τη χρήση ειδικών λογισμικών και δορυφορικών εφαρμογών σε σχέση με την Πολιτική Προστασία, τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης με τον Διευθυντή Ερευνών του Ιδρύματος Χάρη Κοντοέ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Πολιτικής Προστασίας & Ασφάλειας, η Υπεύθυνη του Τμήματος Διαβούλευσης και Εθελοντισμού του Δήμου κ. Σέβη Χόνδρου καθώς και ο Υπεύθυνος  του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Απόλλων Κούνης.

Ο κ.Κοντοές στην παρουσίασή του ανέλυσε μία σειρά από δυνατότητες που έχει το Εθνικό Αστεροσκοπείο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, με τις οποίες ήδη συνδράμει Δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Περιφέρειες, Δήμους κλπ). Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πραγματοποίηση ολοκληρωμένων μελετών πρόληψης και ανάλυσης κινδύνων για συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της σύνταξης και επικαιροποίησης των σχεδίων Πολιτικής προστασίας, καθώς και την ηλεκτρονική αποστολή χρήσιμων στοιχείων και δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, στο πλαίσιο περιστατικών φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, πλημμύρες, σεισμοί κλπ).

Ο κ.Καλαφατέλης  υπογράμμισε ότι ο Δήμος Διονύσου στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των σχεδίων του για την Πολιτική Προστασία είναι ανοιχτός στη συνεργασία με διάφορους Φορείς μεταξύ των οποίων και με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο επιτελεί σημαντικό έργο.

Ο Δήμαρχος Διονύσου και ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου συμφώνησαν να εξετάσουν μέσα στο επόμενο διάστημα το ενδεχόμενο σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας και Συνεννόησης (MOUσε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.