Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συμμετείχε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ως κεντρικός ομιλητής στην ολοήμερη Πολιτική Ακαδημία που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με θέμα «Νέοι και Τοπική Αυτοδιοίκηση» η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακώς.


Ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις δομικές αλλαγές που εισάγει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο στον εκλογικό νόμο στην κατεύθυνση επαναφοράς της κυβερνησιμότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Παράλληλα, επεσήμανε τη σκοπιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή της απλής αναλογικής η οποία βύθισε τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια σε καθεστώς ασυνεννοησίας.


Επιπλέον, ο Υπουργός ανέδειξε τον ρόλο που θα διαδραματίσει η εφαρμογή του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στην αναμόρφωση της λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ελληνικού Δημοσίου εν γένει.


Παράλληλα, ο κ. Βορίδης πραγματοποίησε έναν ιδιαιτέρως εποικοδομητικό διάλογο τόσο με τα μέλη της ΟΝΝΕΔ όσο και με νέους Αυτοδιοικητικούς, κατά τη διάρκεια του οποίου αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με το βασικό ζητούμενο που είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ενεργό συμμετοχή των νέων της πατρίδας μας.


Τέλος, ο Υπουργός εξήρε τη συμβολή της ΟΝΝΕΔ στον δημόσιο διάλογο και επαίνεσε το σημαντικό έργο που επιτελεί η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας με τη δυναμική συμμετοχή της σε συζητήσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε τη βούλησή του να θεσμοθετηθεί ένας τακτικός διάλογος στη βάση του οποίου θα κατατίθενται προτάσεις που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Στην θεματική ενότητα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Δήμαρχος Κυθήρων - Αντικυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού Χρήστος Τζίνας και ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας Αλέξανδρος Πασχάλης.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.