Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας.

Η συνεργασία με ιδιωτικό τομέα Υγείας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη αυτή του πρωθυπουργού γίνεται σε μια στιγμή που ο κοροναϊός έχει θέσει σε κατάσταση πολιορκίας την χώρα, δοκιμάζοντας τις αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων, που γεμίζουν σε κάθε εφημερία και με τις μεταλλάξεις να αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του ιού.

Παρά το ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα, βρίσκονται σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή της πανδημίας, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει στα ύψη, με κυβέρνηση και ειδικούς να εντείνουν τις εκκλήσεις, για τήρηση των μέτρων και τις προειδοποιήσεις ότι οι επόμενες δέκα μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την σταδιακή άρση των περιορισμών.

Κόπωση από περιοριστικά μέτρα

Την ίδια στιγμή, η κόπωση των πολιτών που βρίσκονται σε κατάσταση περιοριστικών μέτρων από το Νοέμβριο,  αυξάνεται καθημερινά – με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στο θέμα τήρησης των μέτρων, και αφήνει το αποτύπωμά της στα νοσοκομεία.

Οι ημερήσιες εισαγωγές ξεπερνούν τις 400 και τους 500 οι διασωληνωμένοι. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 1.626 νέα κρούσματα, 564 διασωληνωμένοι και 53 θάνατοι, ενώ ειδικοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην επιδημιολογική εικόνα, τα κορονοπάρτι που τις τελευταίες μέρες, λόγω και της Αποκριάς, πήραν μορφή… «πανδημίας».

Τόσο οι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση, γνωρίζουν ότι «υπάρχει ένα όριο στο lockdown και δεν γίνεται να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο από τη στιγμή που στην ουσία δεν εφαρμόζονται τα μέτρα».

Ούτως ή άλλως, επισημαίνουν σε κάθε τόνο, ότι η παρούσα περίοδος του lockdown, ενδεχομένως να είναι και η τελευταία, και ήδη, εξετάζεται το σχέδιο για το σταδιακό ξεκλείδωμα της χώρας.

Άνοιγμα λιανεμπορίου

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου αυτή τη φορά θα προηγηθεί από κάθε άλλη δραστηριότητα, και η κυβέρνηση περιμένει την πορεία της πανδημίας την επόμενη εβδομάδα για να «κλειδώσει» το άνοιγμα της αγοράς στις 29 Μαρτίου.

Οι Αρχές, αναμένουν, εξάλλου, στις αρχές Μαίου να έχουμε ένα πρώτο τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και των πολιτών άνω των 60 ετών προκειμένου να ανοίξουν οριστικά κάποιες δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης της εστίασης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.