Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα με αμείωτο ρυθμό οι εκτεταμένες εργασίες αποκομιδής σκουπιδιών και μπαζών από το πρώην Λατομείο Μουζάκη στο Πεντελικό. Οι εργασίες γίνονται με  μηχανήματα που παρέχουν δωρεάν τα Συστήματα Ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατεδαφίσεων και Κατασκευών της Αττικής με την συνεργασία εργαζομένων και εθελοντών  του  ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού) και του Δήμου Πεντέλης και υπό την καθοδήγηση και σε απόλυτη συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης.

Την χθεσινή ημέρα παρέστησαν και επέβλεψαν τις εργασίες  ο Υφυπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς,  ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και ο Δασάρχης  Πεντέλης  Θανάσης Ρέππας.

 Ο Πρόεδρος  του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος ο οποίος ήταν και είναι  παρών κατά  την διάρκεια των εργασιών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε συνεχώς εδώ υπό την καθοδήγηση και σε απόλυτη συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης, για μία ακόμη δράση, αυτή του καθαρισμού, της αποκομιδής και απομάκρυνσης από το πρώην Λατομείο Μουζάκη, σκουπιδιών και μπαζών που  ασυνείδητοι έχουν πετάξει εδώ και δεκαετίες, μολύνοντας και καταστρέφοντας την ομορφιά του Πεντελικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι στο βωμό του παρανόμου κέρδους αποδεικνύουν ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τους συνανθρώπους τους, ούτε για τις επόμενες γενιές, ούτε καν για τα δικά τους παιδιά και εγγόνια.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να πω σε όλους αυτούς τους ασυνείδητους που πετούν τα σκουπίδια τους και τα μπάζα τους όπου βρουν, ότι περιπολούμε για να αποτρέψουμε τις αποτρόπαιες πράξεις τους εναντίον του περιβάλλοντος και να συνδράμουμε το Δασαρχείο και την Αστυνομία, που είναι οι αρμόδιες κατά το Νόμο Αρχές, προκειμένου να συλληφθούν οι υπαίτιοι και να υποστούν τις νομικές συνέπειες του εγκλήματος τους. 

Ήδη έχουν απομακρυνθεί πάνω από 80 δρομολόγια φορτηγών με σκουπίδια και μπάζα από το πρώην Λατομείο Μουζάκη, τα οποία οδηγούνται στο πρώην Λατομείο Κυριακού στο Κορωπί όπου ανακυκλώνονται από τα Συστήματα Ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατεδαφίσεων και Κατασκευών της Αττικής. 

 Οι εργασίες θα συνεχισθούν με αμείωτους ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υφυπουργό Προστασίας Περιβάλλοντος Γιώργο Αμύρα, που επισκέφτηκε τα πρώην Λατομεία Μουζάκη, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για την υφιστάμενη κακή κατάσταση, τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, με την παρέμβαση του οποίου ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας και ευαισθητοποιήθηκαν για συνδρομή τα Συστήματα Ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατεδαφίσεων και Κατασκευών της Αττικής, την Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά για την αμέριστη αρωγή και φυσικά τα στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης και προσωπικά το Δασάρχη  Θανάση Ρέππα, για την συνεχή καθοδήγηση και επίβλεψη των εργασιών».Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.