«Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, είμαστε εδώ και στηρίζουμε το ΕΣΥ που στέκεται όρθιο, ένα σύστημα που δεν κατέρρευσε», είπε απόψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει «να διασπαρεί πανικός και να υπονομευθεί η προσπάθεια που γίνεται», επισημαίνοντας ότι δεν συμμετέχει σε πολιτικές «κοκορομαχίες» οι οποίες προσβάλλουν, όπως είπε, τον αγώνα των γιατρών. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να είναι ψηλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, τόνισε ότι γίνονται περισσότερα τεστ και επανέλαβε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς χθες Κυριακή καταγράφηκαν 240 εισαγωγές ασθενών COVID μόνο στην Αττική.

Όταν ρωτήθηκε αν βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος, είπε ότι «θα είναι δύσκολη κι αυτή η εβδομάδα» και από την επόμενη, όπως άφησε να εννοηθεί, ίσως δούμε στοιχεία σταθεροποίησης, που θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται.


«Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε τους συμπολίτες» μας, ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είπε ο Β. Κικίλιας και διευκρίνισε ότι «όταν σήμερα μιλάμε για Εθνικό Σύστημα Υγείας, μιλάμε για όλες τις υπηρεσίες παροχής Υγείας στη χώρα, είτε ιδιωτικές είτε δημόσιες, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών νοσοκομείων».


Κικίλιας: Ηδη έχουν διατεθεί πάνω από 140 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως «ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες το πήραμε, ήδη έχουν διατεθεί πάνω από 140 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα». Αναφερόμενος στο ζήτημα της επίταξης των γιατρών είπε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη στιγμή που μόνον 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ίδιου αλλά και των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

«Κάναμε υπομονή και περιμέναμε. Μόνον 61 αποδέχτηκαν και τους παίρνω τηλέφωνο, έναν έναν, για να τους ευχαριστήσω» τόνισε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν έχει μείνει πλέον νοσηλευτής στην ''αγορά'' και δεν υπάρχει γιατρός εκτός ΕΣΥ, αν εξαιρέσει κάποιος όσους έφυγαν για να εργαστούν στο εξωτερικό. Δώσαμε τη δυνατότητα ακόμη και στους συνταξιούχους να προσφέρουν και μονιμοποιήσουμε τους επικουρικούς γιατρούς των ΜΕΘ», τόνισε.

Αναφερόμενος, τέλος, στους εμβολιασμούς, είπε ότι αναμένεται να γίνουν 1,5 εκατ. δόσεις εμβολίων μέσα στον Απρίλιο, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπερδιπλασιαστούν οι δόσεις εμβολίων που θα διαθέτουμε στη χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.