Συνεργεία του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης συνεχίζουν να κλαδεύουν δέντρα που τραυματίστηκαν και να απομακρύνουν όσα δέντρα έπεσαν μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών του Φεβρουαρίου. 

Υπολογίζεται ότι από την κακοκαιρία, στο Δήμο έπεσαν 17 πεύκα στους χώρους δημοτικού πρασίνου. Επίσης αρχικά είχαν εντοπιστεί 80 πεύκα, που υπέστησαν τραυματισμό με αποκοπές κλάδων, ενώ σε επόμενους ελέγχους εντοπίστηκαν άλλα 25 με τραυματισμούς ανεβάζοντας των αριθμό των τραυματισμένων πεύκων σε 105. Πρόκειται για πεύκα που φύονται σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές. 

Επιπροσθέτως εντός των περιαστικών δασών του Δήμου Κάσδαγλη, Μορέλλα και Αργύρη, έχουν καταπέσει 40 άτομα πεύκων, ενώ  υπάρχει ένας αριθμός άλλων περίπου 50 με τραυματισμούς και αποκοπές κλάδων. Πρόκειται για ένα σημαντικό αριθμό δέντρων σε ένα συνολικό αριθμό περίπου 5.000 πεύκων, που φύονται, συνολικά ως Δημοτικό και Δασικό πράσινο, σε όλη την έκταση του Δήμου.

Από την παύση της χιονόπτωσης τα συνεργεία του Δήμου αξιοποιώντας το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού έχουν προβεί σε κλάδεμα των τραυματισμένων πεύκων και σε απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και κλαδιών. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 300 τόνοι κηπαίων απορριμμάτων, κλαδεμάτων και γενικότερα πρασίνων προϊόντων έχουν συλλεγεί και παραδοθεί στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους από την Περιφέρεια Αττικής, στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να καταλήξουν στο Εργοστάσιο του ΕΔΣΝΑ για κομποστοποίηση.

Επιπλέον, επειδή παρατηρήθηκαν φαινόμενα ξήρανσης σε κάποια δέντρα ο Δήμος έχει απευθυνθεί στο Δασαρχείο Πεντέλης και στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και έχει σταλεί δείγμα προς εξέταση. Από το Δασαρχείο υπάρχει ενημέρωση ότι το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές της Αττικής και εξετάζεται από το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα συνεργεία του Δήμου μας, που αποτελούντα από δημοτικούς υπαλλήλους αξιοποιώντας τον διαθέσιμο μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και από συνεργεία εργολαβιών συνεχίζουν να εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν τα δέντρα μας, κυρίως τα πεύκα σε όλη την έκταση των δύο δημοτικών μας ενοτήτων.. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αρμοδίους Αντιδημάρχους Π. Μπόλλα, Δ. Κοκορόσκο, τους εργαζομένους του Δήμου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν κατά την κακοκαιρία και μετά από αυτήν και τους συμπολίτες για την υπομονή τους. Ήταν αδύνατο με τόσα συμβάντα να κινηθούμε πιο γρήγορα. Επειδή θέλουμε να κάνουμε τον Δήμο μας ακόμη πιο πράσινο, με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προχωράμε σε συνεργασία με το Δασαρχείο στην αντικατάσταση των πεύκων που χάσαμε λόγω της κακοκαιρίας και στη φύτευση νέων».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.