«Ήταν, ένα πραγματικό σοκ. Αυτή ήταν μια κανονική δολοφονική επίθεση. Είδα μια αγέλη ανθρώπων επιτίθεται με άνανδρο τρόπο και χτυπάει αλύπητα, μέχρι σχεδόν ο αστυνομικός να μην μπορεί να κουνηθεί, να τον αφήσουν αναίσθητο... Το παλικάρι που χτυπήθηκε είναι παιδί μας, είναι ένα από τα παιδιά του ελληνικού λαού. Έχει μάνα και πατέρα έχει οικογένεια, έχει τα ίδια δικαιώματα στη ζωή με όλους μας και δεν επιτρέπεται Έλληνας αστυνομικός, όπως και κανένας άνθρωπος, όπως και κανένας άνθρωπος το τονίζω, να δέχεται δολοφονική επίθεση από κανέναν» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής της ΝΔ απέρριψε τη θεωρία «η βία φέρνει βία», όπως αυτή προβάλλεται από μερίδα της Αντιπολίτευσης. «Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως πιστεύω και όλο το πολιτικό σύστημα, οφείλουν  όλοι να καταδικάσουν απερίφραστα αυτή τη δολοφονική επίθεση και να ζητήσουν- και να ζητήσουμε όλοι μαζί- να βρεθούν οι ένοχοι» σημείωσε και προσέθεσε: «Ανακοινώσεις που λένε “η βία φέρνει βία” δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές από την δημοκρατική κοινωνία. Είμαστε ένα συντεταγμένο κράτος δικαίου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται στην εποχή της ιδεολογικής και πολιτικής αριστερής παρθενίας, ας μου επιτραπεί αυτή η φράση. Έχε κυβερνήσει τη χώρα 4,5 χρόνια και ως κυβέρνηση υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος της ελληνικής αστυνομίας. Επί 4,5 χρόνια θυμόμαστε ότι υπήρξαν περιπτώσεις αστυνομικής βίας, αδικαιολόγητης απέναντι σε συνταξιούχους, απέναντι σε πρώην συντρόφους του κ. Τσίπρα, αναφέρομαι στον κύριο Παναγιώτη Λαφαζάνη απέναντι σε ανθρώπους που διαδήλωναν για την συμφωνία των Πρεσπών» υπενθύμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς για τις συνεχείς κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας ο πρώην Υπουργός επισήμανε ότι «χωρίς να θέλει κανείς να μειώσει τα πολιτικά δικαιώματα, χωρίς να θέλει κανείς να πει ότι δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτυρηθεί για ένα θέμα, δεν μπορεί οι πολιτικές ηγεσίες να δημιουργηθούν το έδαφος και να καλούν τον κόσμο σε συγκεντρώσεις όπου εκ των πραγμάτων υπάρχει συνωστισμός και να δημιουργείται πρόσθετο πρόβλημα σε ότι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού».

«Ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω και ας σκεφτούμε λίγο πιο υπεύθυνα γιατί αυτό πιστεύω το έχει ανάγκη η χώρα, το έχει ανάγκη η κοινωνία αλλά πιστεύω θα εκτιμηθεί κ θετικά από το σύνολο των πολιτών» υπογράμμισε και καταδίκασε χωρίς περιστροφές την συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος πολιτών την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. «Την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης υπήρξε απαράδεκτη ενέργεια από την πλευρά συγκεκριμένων αστυνομικών οργάνων. Τα οποία έχουν προκαλέσει τα συναισθήματα μας. Αυτό που έγινε τη Κυριακή είναι ένα συγκεκριμένο περιστατικό που διερευνάται και θα αποδοθούν οι ευθύνες, μας προκάλεσε τεράστια αγανάκτηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό αλλά επίσης δεν είναι αυτή η εικόνα της ελληνικής αστυνομίας. Δεν είμαστε σε μια χώρα όπου οι αστυνομικοί δέρνουν διαρκώς και αλύπητα ανθρώπους γύρω γύρω. Για όνομα του Θεού. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, οι Έλληνες αστυνομικοί είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, είναι εργαζόμενοι που εργάζονται σε μια κρίσιμη υπηρεσία για να είμαστε όλοι οι Έλληνες ασφαλείς και ο ελληνικός λαός και η αστυνομία είναι μαζί δεν είναι απέναντι» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορεί κανείς να συνδέει τη  χθεσινή δολοφονική επίθεση με αυτό περιστατικό. Αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να το καταδικάσει απερίφραστα» τόνισε.

 

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να ανταποκριθεί θετικά στο ενωτικό κάλεσμα του Πρωθυπουργού. «Η χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού είναι φωνή ευθύνης και νηφαλιότητας και θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για το σύνολο του πολιτικού κόσμου» ανέφερε και εξήγησε πως «δεν πιστεύω ότι το θέμα προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση, αν κάποιος νομίζει ότι θα έχει κομματικά κέρδη από αυτή την υπόθεση θεωρώ ότι κάνει πολύ μεγάλο λάθος». «Επιμένω πολύ στο ενωτικό κάλεσμα και μήνυμα χθες του Πρωθυπουργού, θα πρέπει σε αυτό να ανταποκριθεί θετικά και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» διεμήνυσε ο πρώην Υπουργός. «Επιμένω ότι όλοι κρίνονται από τις πράξεις και τα λεγόμενα τους, η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να καταδικάσει τη λογική η βία φέρνει τη βία και κινηθούν οι πάντες συντεταγμένα στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας δικαίου» ολοκλήρωσε το σκεπτικό του.

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σχέση-ζωής που έχει με τη Νέα Σμύρνη: «Για εμένα προσωπικά, έχοντας εργαστεί ακριβώς στον χώρο που έχουν γίνει αυτά τα επεισόδια είκοσι χρόνια, ήταν εκεί το γραφείο μου επί είκοσι χρόνια, έχω αγαπήσει τη γειτονιά τις Νέας Σμύρνης. Η οποία πιστεύω είναι από τις πιο φιλειρηνικές και οικογενειακές να μου επιτραπεί η φράση να πω, γειτονιές λεκανοπεδίου της Αττικής. Ένα πολύ όμορφο προάστιο, φιλειρηνικό, με τους ανθρώπους που μπορεί κανείς να ονομάσει μέση οικογένεια, με νέα γενιά ζωντανή και δυναμική και δημιουργική». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.