Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η διενέργεια προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου με την αυτοκίνητη μονάδα τού Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στον Δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας.

 Με την ευκαιρία αυτή, είναι υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που μας βοήθησαν ενεργά στην προσπάθεια αυτή, ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κύριο Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Μελπομένη Βαμποράκη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ.Νικόλαο, και όλους τους Ιερείς των ενοριακών ναών τού Δήμου, καθώς και την Περιφέρεια Αττικής, υπό την αιγίδα τής οποίας τελείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό τού Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, που συμμετείχε ενεργά στην διεξαγωγή όλης τής δράσης.

Την πλήρη κάλυψη των δαπανών για την πραγματοποίηση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου ανέλαβε με χορηγία του το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο. 

Λόγω τής πανδημίας κατεβλήθη ιδιαίτερη προσπάθεια για την ασφάλεια των εξετασθεισών γυναικών αλλά και του προσωπικού τής αυτοκίνητης μονάδας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα και επιβεβλημένα, από τον ΕΟΔΥ, μέτρα.

Από την έναρξη του προγράμματος 10/02/2021 μέχρι και την λήξη του 12/04/2021, πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα τού Ιδρύματος 441 δωρεάν εξετάσεις, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια. 

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τής μονάδας έγιναν 228 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 ετών και άνω, και πραγματοποιήθηκαν 213 λήψεις κολποτραχηλικού επιχρίσματος (τεστ Παπανικολάου) σε γυναίκες 25 ετών και άνω.

Οι γυναίκες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματά τους με προσωπική επιστολή που στάλθηκε ταχυδρομικώς. Όσες είχαν ύποπτα μαστογραφικά ευρήματα κλήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση στην σταθερή μονάδα τού Ιδρύματος, επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους, στο κέντρο τής Αθήνας.

Στις γυναίκες που κρίθηκε απαραίτητη η χειρουργική διερεύνηση του προβλήματός τους, παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής τους στο νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», το οποίο αποτελεί, για το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, νοσοκομείο αναφοράς. 

Σε όλες τις γυναίκες που κλήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση, τους δίνεται η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, για συστηματική παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (Follow-up), εντελώς δωρεάν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.