Με αφορμή την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, η οποία ξεκινάει την 1η Μαϊου 2021 και διαρκεί έξι μήνες, το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου (Σ.Π.Π.Ε.Κ.) καλεί κάθε πολίτη να συνεισφέρει με την εθελοντική προσφορά του στην προσπάθεια διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αν θα σε ενδιέφερε να γίνεις κι εσύ μέλος της εθελοντικής μας ομάδας, επικοινώνησε μαζί μας, ώστε να βρούμε τον πιο κατάλληλο τρόπο, για να συμβάλλεις στο έργο μας.

Μη ξεχνάς ότι το δάσος μπορεί να υπάρχει χωρίς τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος χωρίς το δάσος, όχι. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αυτή τη φυσική κληρονομιά. Στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, είμαστε όλοι απαραίτητοι.

Για τη διαφύλαξη του δάσους και του τόπου μας, η συμβολή όλων μας είναι σημαντική!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

info@sppek.org
https://sppek.org/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ»

Η δράση των εθελοντών στο Κρυονέρι έχει ξεκινήσει από το 1989, με πενιχρά μέσα, ενώ το 2014 ιδρύεται επίσημα ο Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου. Ο οικισμός του Κρυονερίου συνορεύει με τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου του λεκανοπεδίου Αττικής, το κτήμα Τατοΐου, που βρίσκεται σε μία πευκόφυτη έκταση 55.000 στρεμμάτων. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο οικισμός κινδυνεύει, ιδιαίτερα σε περίπτωση πυρκαγιάς, λόγω της εγγύτητάς του με το δάσος.

Η ομάδα είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, επιχειρησιακά ανήκει στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και λαμβάνει εντολές για την δράση της από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικού Σώματος.

Όλο το δυναμικό του Συλλόγου αποτελείται αποκλειστικά από μη αμειβόμενους εθελοντές που προσφέρουν τον ελεύθερο τους χρόνο για την προστασία του δάσους και των συμπολιτών μας. Ο τομέας ευθύνης της ομάδας είναι το περιαστικό δάσος του κτήματος Τατοΐου, η ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου και ο δήμος Διονύσου. Παρόλα αυτά αρκετές φορές μας ζητείται από το Πυροσβεστικό Σώμα να συνδράμουμε σε πυρκαγιές εκτός των ορίων του Δήμου μας.

Τα μέλη της ομάδας έχουν εκπαιδευτεί σε σχολείο του Πυροσβεστικού Σώματος στον τομέα της πυροφύλαξης και της δασοπυρόσβεσης και έχουν πιστοποιηθεί από την Πυροσβεστική Ακαδημία, έπειτα από εξετάσεις.

Η δράση μας ωστόσο δεν περιορίζεται το καλοκαίρι, κατά τους χειμερινούς μήνες η δράση της ομάδας επικεντρώνεται στους αποχιονισμούς, αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς, κοπές δέντρων, σε περιστατικά δυσχερών καιρικών συνθηκών -όπως η πρόσφατη κακοκαιρία 《Μήδεια》  και γενικότερα όπου το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία χρειαστεί τις υπηρεσίες μας, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις οδηγίες της πολιτείας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Στέλιος Κακαλιάς
Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.
Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου (ΑΦΜ:997240020, Αρ. Μητρώου:Γ.Γ.Π.Π. 15/2014)
Παραδείσου & Μαραθονοδρόμων, Κρυονέρι Αττικής Τ.Κ. 14568
Υπεύθυνοι Εξοπλισμού:
Τηλ.Επικοινωνίας: 6932070700 (Σταμάτης Μπονόβας, Πρόεδρος Δ.Σ.)
Τηλ.Επικοινωνίας: 6973662965 (Γιώργος Φάμελος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.)
E-mail: info@sppek.org
Website: www.sppek.org

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.