Επίσκεψη εργασίας στον ΠΕΣΥΔΑΠ και συζήτηση με τον πρόεδρο του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κατσαντώνη για το κυοφορούμενο νομοσχέδιο περί ζώων συντροφιάς καθώς και για θέματα περιβάλλοντος, είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος Γιώργο Αποστολόπουλο και τους αναπληρωτές του Κώστα Δοντά και Νίκο Χούτα.

Οι  δύο πλευρές συμφώνησαν  ότι το νέο σχέδιο νόμου χρήζει αλλαγών και βελτιώσεων σε αρκετές από τις διατάξεις που έχουν έως τώρα διαρρεύσει, χωρίς να επιβεβαιωθούν ή να διαψευσθούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ τους ενημέρωσε για την πορεία  της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού αποβλήτων με αυξημένη ραδιενέργεια και τον σχεδιασμό των δράσεων πυροπροστασίας του όρους Αιγάλεω.

Η αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ δήλωσε τη στήριξή της στην ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ενώ ο Γ.  Αποστολόπουλος τόνισε ότι για το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί αναγκαίο προαπαιτούμενο η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση του νέου νόμου, κάτι που έως τώρα δεν έχει τηρηθεί από πλευράς κυβέρνησης.

Επίσης, οι δύο πλευρές ταυτίστηκαν στην εκτίμηση ότι, στο νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς πρέπει να υπάρξει δέσμευση οικονομικής επιχορήγησης των δήμων και των συνδέσμων τους που αναπτύσσουν δράσεις για τα αδέσποτα ζώα καθώς και ένα πλαίσιο ελέγχου για όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην παραγωγή φιλοζωικού έργου, ώστε να υπηρετείται η διαφάνεια και να εξασφαλίζεται η παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών προς τα ζώα.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΙΝΑΛ, έρχεται να αθροιστεί σε έναν μεγάλο κύκλο επαφών που πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς έχουν με τον ΠΕΣΥΔΑΠ, αναγνωρίζοντας τη δράση του στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως και την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στη φροντίδα, νοσηλεία και διαχείριση των αδέσποτων ζώων. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.