Το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και δεσποζόμενα, ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Στον ειλικρινή και παραγωγικό διάλογο που επακολούθησε, ο κ. Πέτσας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις παρατηρήσεις και επεξεργασμένες τοποθετήσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διευκρίνισε εξαρχής στον Υπουργό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ταυτίζεται με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ, ως του πιο οργανωμένου δημόσιου φορέα στην διαχείριση αδέσποτων ζώων στη χώρα μας.

Οι κ. Γουρδομιχάλης και Παπαστεργίου ζήτησαν από τον Υπουργό να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με την Τ.Α. για να γίνει περισσότερο λειτουργικό το κυοφορούμενο νομοσχέδιο, αφού είναι σαφές ότι οι Δήμοι της χώρας είναι, κυρίως, αυτοί που θα κληθούν να το εφαρμόσουν στην πράξη.

Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε τη χρησιμότητα των προτάσεων που του υποβλήθηκαν,  υποσχόμενος περαιτέρω συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον ΠΕΣΥΔΑΠ, πριν το σχέδιο νόμου πάρει την τελική του μορφή και κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.     


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.