Η 19η Μαΐου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι η ημέρα που οι Έλληνες του Πόντου, ένα μαρτυρικό κομμάτι του ελληνισμού, θυμούνται το ολοκαύτωμα των προγόνων τους και διεκδικούν ακόμα και σήμερα απόδοση δικαιοσύνης και παγκόσμια αναγνώριση.

Η λυσσαλέα μανία των Νεότουρκων Οθωμανών, που προχώρησαν στον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού από τις πατρογονικές τους εστίες, αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η επίσημη αναγνώριση του από τη διεθνή κοινότητα θα αποτελέσει τη νομοτελειακή συνέχεια  της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. 

Κάθε γενιά σηκώνει το δικό της φορτίο. Η σημερινή γενιά των Ελλήνων, μέσα σε όλες τις αντιξοότητες, έχει επωμισθεί και το βάρος της ευθύνης να αξιοποιήσει στον χρόνο όλα εκείνα τα στοχεία που συνθέτουν την έννοια του ελληνισμού. 

Γιατί ο ελληνισμός είναι μία και αδιαίρετη έννοια, στοιχείο έμπνευσης σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και του πολιτισμού μας, η ολοκλήρωση του οποίου θα πραγματωθεί με την αναγνώριση και της γενοκτονίας των Ποντίων.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.