Συνάντηση εργασίας είχε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι προοπτικές που δημιουργεί αυτό για χρηματοδότηση σημαντικών έργων, που θα αναβαθμίσουν την εικόνα και θα ενισχύσουν τη δυναμική της πόλης.

Ειδικότερη αναφορά έγινε στη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, έργο που συμπεριλήφθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Απριλίου. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας, όχι μόνο για τον Πειραιά και την Αττική, αλλά και διεθνώς.

Επιπλέον, o Δήμαρχος Πειραιά ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τους άξονες του Σχεδίου και τις διαδικασίες ένταξης ώριμων έργων, που μπορούν να υλοποιηθούν από τους Ο.Τ.Α., με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

O Δήμαρχος Πειραιάς, κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχαμε μια ακόμα παραγωγική συζήτηση, σχετικά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Πειραιά και τις μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, την εμβληματική αυτή πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά από την υγειονομική κρίση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ένταξη στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που εκπόνησε η Κυβέρνηση και απέστειλε στις ευρωπαϊκές αρχές, του έργου για τη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του ΣΙΛΟ, στη χερσαία λιμενική ζώνη του Πειραιά.

Η δημιουργία του Μουσείου, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί είδηση όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά και για την Αττική, την Ελλάδα, και διεθνώς. Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την πόλη μας και το λιμάνι, και θα προσελκύσει επισκέπτες από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες οι Δήμοι μπορούν να εντάξουν ώριμα έργα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που στον Δήμο Πειραιά μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητές μας, καθώς πρόκειται για μια σημαντική χρηματοδοτική πηγή, που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, μέσα από συστηματικό σχεδιασμό.

Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, για τη στενή συνεργασία, και το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του Πειραιά.

Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, διεκδικώντας όσα δικαιούται η πόλη μας και οι πολίτες, και πάντοτε με γνώμονα το «σήμερα» και το ακόμα καλύτερο «αύριο» για τον Πειραιά». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.