Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με την πολυπληθέστερη ομάδα εθελοντών και με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο και ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και κατοίκους της περιοχής πέριξ του Λόφου του Προφήτη Ηλία συνέδραμε στον καθαρισμό του λόφου του Προφήτη Ηλία Νέας Πεντέλης.

Στην εθελοντική αυτή δράση συμμετείχαν η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, Άρτεμης Αργύρη και Άγγελος Παλαιοδήμος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Κρανιώτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Μανώλης Μιχελακάκης, Σωτήρης Φλύντρας και Μαρία Κοσμερίδου, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, εθελοντές, εργαζόμενοι του Δήμου Πεντέλης και κάτοικοι της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Κάθε χρόνο ο Σύνδεσμός μας υλοποιεί σειρά δράσεων  καθαρισμών και αποψιλώσεων με στόχο τον καθαρισμό συγκεκριμένων περιοχών σε όλους τους Δήμους -  Μέλη. Έτσι και φέτος  συνεχίζουμε τις δράσεις αυτές συμμετέχοντας ενεργά με εθελοντές, εργαζομένους αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό προκειμένου να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους Δήμους – Μέλη μας όποτε μας ζητηθεί σε οποιαδήποτε δράση τους.

Σήμερα συμμετείχαμε με εθελοντές και μηχανολογικό εξοπλισμό στον καθαρισμό του Προφήτη Ηλία Νέας Πεντέλης συνδράμοντας τον Δήμο Πεντέλης.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – Μελών μας. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, μέσο και εξοπλισμό που διαθέτουμε.

Ο Σύνδεσμος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διοργανώνει αλλά και συμμετέχει σε διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει. Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, με καθαρισμούς και κοπές χόρτων, συντηρήσεις δασικών δρόμων κλπ, δράσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων και κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος.

Θα συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες να πραγματοποιούμε σειρά με ανάλογες δράσεις στους Δήμους - Μέλη μας με στόχο να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος των Δήμων - Μελών του ΣΠΑΠ.

Τέλος να ευχαριστήσω από καρδιάς πολίτες, αιρετούς, εθελοντές και εργαζομένους  του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη δράση ».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.