Με πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών 41 σωματείων από την περιοχή της Αττικής, διεξήχθη το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών και συνθέτων Κ16 της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας (9ος όμιλος) στο στάδιο του Αγίου Κοσμά (Ελληνικό) με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Η ομάδα στίβου του ΑΓΣ «ΤΟ-ΟΙΟΝ» Αγίου Στεφάνου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από την ίδρυση του συλλόγου μας, καταρρίπτοντας και την πιο αισιόδοξη προσδοκία, όπου με 16χρονους αθλητές και αθλήτριες κατάφερε με τα αποτελέσματά της να ανεβάσει ένα επίπεδο πιο πάνω τον κλασικό αθλητισμό στην περιοχή μας. Οι 10 αθλητές μας που μετείχαν, κατάφεραν όλοι τους να κάνουν ατομικό ρεκόρ δείχνοντας πως θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια στα επόμενα πρωταθλήματα που θα ακολουθήσουν. Η μεγάλη προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, με αυστηρά υγειονομικά μέτρα από διοίκηση και προπονητές, προστατεύοντας την υγεία των αθλούμενων και όχι μόνο, άρχισε να αποδίδει καρπούς. Ήδη από τους μετέχοντες αθλητές και αθλήτριες με τις επιδόσεις που έκαναν και τις θέσεις που κατέλαβαν, θα μετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων 3 & 4 Ιουλίου και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων 10 & 11 Ιουλίου. Οι 51 βαθμοί που έφεραν στις «αποσκευές» τους, δείχνει το μέγεθος της όμορφης αθλητικής προσπάθειας που γίνεται, καταλαμβάνοντας ο σύλλογος τη 15η θέση μεταξύ των 41 σωματείων και ειδικά στην κατηγορία των Γυναικών την 9η θέση με 42 βαθμούς. Ας λάβουμε υπόψη μας ότι επειδή η αθλητική υποδομή του στίβου στην περιοχή μας είναι μηδενική, αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε δύο φορές την εβδομάδα σε στάδια εκτός Αγίου Στεφάνου για τις διαδρομές με ταρτάν όπως Ωρωπός και Ζηρίνειο Κηφισιάς και πάντα με τη συνδρομή και την υπομονή των γονιών των αθλητών μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν ότι πιο όμορφο μπορούσαν να μας χαρίσουν αυτά τα παιδιά. Η σκυταλοδρομία 4 Χ 400 με τις αθλήτριες Μπίλλη Εύα, Λάλλα Ιωάννα, Δημητρέλη Λυδία και Λάλα Μιχαέλα, κατέλαβε τη 2η θέση με την πολύ καλή επίδοση 4’15’’ και η επίσης πολύ καλή εμφάνιση της Συνεσίου Μαργαρίτας στα 1500 μέτρα με 5’17’’ τους έδωσαν την πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 2η θέση και στα 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια για την Ειρήνη Λαγωνίκα, ξυπνώντας μας αθλητικές μνήμες από παλαιότερες επιτυχίες της 22χρονης φοιτήτριας όπου ελπίζουμε να την ξαναδούμε πολύ ψηλά. Πολύ καλές επιδόσεις είχαν οι αθλήτριές μας που συμμετείχαν στη σκυτάλη και στα 400 μέτρα σε ατομικό επίπεδο. Στους Άνδρες Καραγιάννης Κωνσταντίνος (800 και 1500 μέτρα), Τούντας Γιάννης (400 και 800 μέτρα), Δρυδάκης Αριστοτέλης (100 και 200 μέτρα) και Λουκίδης Νίκος (5000 μέτρα) με μεγάλα ατομικά ρεκόρ και πολλές ελπίδες, με τους δύο πρώτους να προκρίνονται και αυτοί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ένα μεγάλο
μπράβο
στους αθλητές και στις αθλήτριές μας για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες για όλους μας και στις προπονήτριες και τους προπονητές μας για την προσπάθειά τους και πάνω απ΄ όλα για τη σωστή διαπαιδαγώγηση που παρέχουν στην αθλούμενη νεολαία της περιοχής μας.
Το ΔΣ του ΑΓΣ «ΤΟ-ΟΙΟΝ» Αγίου Στεφάνου

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.