Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου Μιχάλη Ζορπίδη.

Ο κ. Σταϊκούρας αφού έδωσε μερικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας εν μέσω πανδημίας, δηλώνοντας πως ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας το 75% δεν έχει πληγεί, αλλά υπάρχει ένα 25% που έπαθε μεγάλη οικονομική ζημία και σε αυτό πήγαν 40 δισεκατομμύρια ευρώ ενισχύσεων, στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα των μελών του Δ.Σ.

Αυτό που επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ στον Υπουργό, είναι πως αφού η κυβέρνηση έχει δώσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για ενισχύσεις, αυτό που χρειάζονται οι επαγγελματίες πλέον για να ανταπεξέλθουν, είναι δουλεία.  «Κύριε Υπουργέ δεν θέλουμε λεφτά, θέλουμε δουλειά» ήταν το χαρακτηριστικό αίτημα του κυρίου Ζορπίδη.

Ο κ. Σταϊκούρας από την πλευρά του τόνισε πως έχοντας ως μέτρο σύγκρισης τι γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η χώρα μας τα έχει καταφέρει ικανοποιητικά. Παράλληλα, εξήγησε πως η πολιτεία δεν θα σταματήσει να βοηθά επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αλλά όσο αποκαθίσταται η λειτουργία της οικονομίας σταδιακά η βοήθεια αυτή θα αποσύρεται. 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.