Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης συνεχίζει να ενισχύει τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Από την Παρασκευή 6/8 μέχρι την Τετάρτη 11/8 συνελέγησαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που παραδόθηκαν σε ανθρώπους που έδιναν τη μάχη με τις φλόγες στην πρώτη γραμμή καθώς και στην Βόρεια Αττική και την Εύβοια που επλήγησαν από πυρκαγιές. 

Την Πέμπτη 12/8 ήταν η σειρά της Αρκαδίας, που επίσης επλήγη από πυρκαγιά. Ένα φορτηγό γεμάτο από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συνελέγησαν από κατοίκους της Λυκόβρυσης και της Πεύκης ταξίδεψε ως τα Τρόπαια Γορτυνίας. Τα είδη παραδόθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων και στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας κ. Πάικο Αναγνωστόπουλο από την Αντιδήμαρχο Δέσποινα Μεντεσίδου και την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Σταματούλα Τράνακα, προκειμένου να διατεθούν στους πολίτες των πληγεισών περιοχών.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα ως Δήμος, πέραν από την προστασία των δικών μας περιαστικών δασών, προσπαθήσαμε να σταθούμε δίπλα σε όλους όσοι κάτω από αντίξοες συνθήκες αγωνίστηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα και στους πληγέντες συνανθρώπους μας. Πέραν της υδροφόρας που διαθέσαμε στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, συλλέξαμε τρόφιμα και άλλα είδη για την ενίσχυση των πληγέντων που παραδόθηκαν σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και όπου μας υποδείχθηκε στην Εύβοια και στην Αρκαδία. Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου μας, μόνιμο και εποχικό προσωπικό  για τη συνδρομή τους, καθώς και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για το συντονισμό των ενεργειών. Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που συμμετείχαν στη φύλαξη των δασών μας, αλλά και τους συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και κατέκλεισαν τα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης».Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.