Την θεατρική παράσταση "Οι Δούλες" του Ζαν Ζενέ θα παρουσιάσει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία η ομάδα εφήβων Βούλας, με ελεύθερη είσοδο για όλους. 

Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ, είναι ίσως το θεατρικό έργο που γνωρίζουν ακόµα και όσοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ µε το θέατρο. Αυτό ίσως να συµβαίνει γιατί η πρωτότυπη πλοκή του, είναι στην πραγµατικότητα βασισµένη σε ένα από τα διασηµότερα εγκλήµατα όλων των εποχών, µε πρωταγωνίστριες δύο αδερφές που δολοφόνησαν τα αφεντικά τους. Το θέµα απασχόλησε για πολύ καιρό τα γαλλικά πρωτοσέλιδα, καθώς ήταν πρωτοφανές στα αστυνοµικά χρονικά. Κατά τη διάρκεια της δίκης δεν ζήτησαν κανένα ελαφρυντικό. Ήθελαν µόνο να µοιραστούν τις ποινές.

 «Οι δούλες είναι µία ιστορία τεράτων -η λέξη είναι του ίδιου του Ζενέ-, µια ονειρική προβολή σε ένα νυχτερινό σύµπαν το οποίο ξεφεύγει από τις κατηγορίες της σκεπτόµενης λογικής. Παίζοντας την Κυρία τακτοποιούν ένα διπλό λογαριασµό, µε την κυρία τους την οποία συγχρόνως απεχθάνονται και λατρεύουν και µε τον εαυτό τους. Το αµοιβαίο µισός τους φτάνει ως την απόπειρα δολοφονίας. Παίζουν το να απεχθάνονται η µία την άλλη, το παιχνίδι τους όµως παροξύνει την αµοιβαία τους απέχθεια. Στην πραγµατικότητα οι δούλες είναι το είδωλο η µία της άλλης.» 

 

 Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάµου Μετάφραση: Οδυσσέας Ελύτης 

Διανοµή 

Κλαίρης: Παυλίνα Κόλια Σολάνζ: Ίρις Παπαθεοδώρου Κυρία: Σοφία Ρουµελιώτη.

 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί με το καθεστώς covid free: Όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους ή να έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξάμηνου. Κατά την είσοδό τους στους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα πρέπει να επιδεικνύουν σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.