Η αναπτυξιακή ώθηση που αναμένεται να δώσει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλάζοντας την όψη της περιοχής και βελτιώνοντας το παρόν και το μέλλον των κατοίκων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Ιωάννη Ταχματζίδη. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης,  συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, επισκέφθηκαν τον Δήμο και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη, με επίκεντρο όλα τα θέματα που απασχολούν τη δημοτική αρχή για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.  

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασης αστικής αναζωογόνησης που έχει υποβάλει ο Δήμος Παύλου Μελά –συνολικού ύψους 4,405 εκατ. ευρώ– και η οποία περιλαμβάνει την πρώτη φάση αποκατάστασης και επανάχρησης ενός από τα εμβληματικότερα κτίσματα του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, του κτηρίου Α2, συνολικής επιφάνειας 3.353 τ.μ.

Στον χώρο, αναμένεται να στεγαστούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, καθώς και ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν ποικίλες εκδηλώσεις. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, το οποίο αναμένεται να μετατραπεί, από το 2023, σε Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Πρόκειται για μία συνολική έκταση 330 στρεμμάτων, που αποδίδεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, περνώντας από τον σχεδιασμό στην πράξη, έπειτα από τριάντα ολόκληρα χρόνια.  

«Με χαρά ανακοινώνω την ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” της πρότασης αστικής αναζωογόνησης που έχει καταθέσει ο Δήμος Παύλου Μελά, η οποία περιλαμβάνει και την αποκατάσταση ενός σημαντικού κτηρίου, εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου. Η συνολική χρηματοδότηση είναι ύψους 4,4 εκατ. ευρώ και το έργο αυτό είναι το πρώτο μεγάλο έργο του Δήμου που εντάσσεται στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, μετά το πέρας της συνάντησης στο Δημαρχείο Παύλου Μελά

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι, μέχρι τον Δεκέμβριο, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ακόμη δύο έργα από τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος, βάσει της προτεραιοποίησης που έχει κάνει. «Επομένως, μέχρι τέλος της χρονιάς, θα έχει δεσμευτεί ένα σημαντικό ποσό, προκειμένου η δημοτική αρχή να μπορεί να προχωρήσει σε δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και, τελικά, σε υλοποίηση έργων, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Επί τάπητος βρέθηκε και το ζήτημα των Μετεώρων, για το οποίο ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι δρομολογείται, άμεσα, οριστική λύση, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

«Δέσμευσή μας είναι τέτοιου είδους θέματα να τα βλέπουμε, συνολικά –και όχι αποσπασματικά– προκειμένου να δίνουμε τις δέουσες λύσεις, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το μέλλον», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.