Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν απρόσκοπτα για δεύτερη φορά στη χώρα μας οι εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.), το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς αλλογενείς.


Η εξεταστική διαδικασία επεκτάθηκε αυτή τη φορά σε 60 εξεταστικά κέντρα που συστάθηκαν σε 12 πόλεις και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, την Κομοτηνή και τη Χαλκίδα. 


Αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτή συνολικά 6430 υποψήφιοι και προσήλθαν 5649, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 87,9%.  


Υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο επιβεβαίωσης της ακεραιότητας της διαδικασίας και κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας Αθανασίου Μπαλέρμπα την μετάδοση θεμάτων επέβλεψαν για πρώτη φορά εκπρόσωποι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας  και του Συνηγόρου του Πολίτη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατεύθυνση διασφάλισης του αδιάβλητου της διαδικασίας, οι εξετάσεις για την απόκτηση Π.Ε.Γ.Π. πραγματοποιήθηκαν εκ νέου με τη χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης θεμάτων (ΣΑΜ) του Υπουργείου Παιδείας.


Το Υπουργείο Εσωτερικών εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στα στελέχη του Υπουργείου για τη συμβολή τους στην ομαλή διενέργεια των εξετάσεων. Ομοίως εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στον Διοικητή της κ. Άγγελο Μπίνη καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη για τη θωράκιση της ακεραιότητας της διαδικασίας.





Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.