Ο Δήμος Μαρκοπούλου, το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα φετινά Χριστούγεννα!

 

Οι εκδηλώσεις διατρέχουν όλο το μήνα Δεκέμβριο και φτάνουν μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχοντας ως στόχο να συμπαρασύρουν μικρούς και μεγάλους στο γιορτινό εορταστικό κλίμα, που όλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη, έπειτα από τον περσινό περιορισμό τους, λόγω της πανδημίας.

 

Εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα – ανά περίπτωση - επίσημα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του covid-19, το Πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα 2021 στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 18.00

Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.

Υποδεχόμαστε τη φετινή εορταστική περίοδο, με τη συνοδεία της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου.

 

KYΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 18.00

Χριστουγεννιάτικη Έκθεση Ζωγραφικής Παιδικής Δημιουργίας,

στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου. Παρουσιάζονται τα έργα των παιδικών τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης και Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ». Η έκθεση θα έχει διάρκεια μέχρι και το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε «εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών».


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00 π.μ.

SANTA SUP στο Λιμάνι στο Πόρτο Ράφτη.

Μια ευκαιρία να συνδυάσουμε την αγάπη μας για τη θάλασσα και τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού, εξασκώντας το αγαπημένο μας σπορ, στο κλίμα της πιο ωραίας εποχής του χρόνου, για καλό σκοπό.

 

KYΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00 π.μ.

Κυνήγι Θησαυρού στο Λιμάνι στο Πόρτο Ράφτη.

«Το πέπλο του Φόβου» κάλυψε το δάσος, οι ήρωες έχουν παγώσει! Η αγνή καρδιά σου θα σε οδηγήσει, ενώ θα χρειαστείς το γρήγορο μυαλό σου για να λύσεις τους γρίφους! Στο Κυνήγι του Θησαυρού μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά. Για ηλικίες έως 12 ετών, συνιστάται η συμμετοχή με τη συνοδεία ενήλικα.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 18.00

Αφήγηση Παραμυθιού «Ο Μελ ο Ραμπιές και η Κου η Μακαρόν», στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη.

Μαζί τους θα ζωγραφίσουμε, και θα τραγουδήσουμε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 και ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στο Μαρκόπουλο: Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 10.30 - 14.30 & 17.00 - 20.30

To Τρένο των Χριστουγέννων, βρίσκεται στο Μαρκόπουλο, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία και είναι έτοιμο να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους επιβάτες!


Στο Πόρτο Ράφτη: Κυριακή 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ τις ώρες 12.00 με 15.00

Την Κυριακή, το Τρένο των Χριστουγέννων θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Πόρτο Ράφτη. Μαζί θα ακούσουμε και αγαπημένες μελωδίες από τη Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου.


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 19.00

Παραδοσιακό γλέντι με τους Λαογραφικούς - Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Μαρκοπούλου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη.

Η «μυρωδιά» των παραδοσιακών Χριστουγέννων, δίνεται σε μια ξεχωριστή βραδιά.


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00 π.μ.

SANTA RUN στην Κεντρική́ Πλατεία Μαρκοπούλου.

Για 2η χρονιά η πόλη θα γεμίσει Άγιους Βασιλίδες! Δήλωσε και εσύ τη συμμετοχή σου στο www.markopoulo.gr και στο Facebook, στη σελίδα του «Santa Run Μαρκόπουλο». Μετά τη λήξη της εκδήλωσης θα ακολουθήσει βράβευση σε διακριθείσες αθλήτριες του Α.Ο.Μ. και «ανθρώπινη σκακιέρα» με αθλητές Ju Jitsu!


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 18.00

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ».


ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00 π.μ.

Παιδικό Θέατρο «η Εξαφάνιση του Άγιου Βασίλη», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Μια κακιά νεράιδα, χρόνια τώρα προσπαθεί να καταστρέψει τις γιορτινές μέρες με ένα ΜΑΓΙΚΟ ΞΟΡΚΙ. Μα φυσικά ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ της, Αη Βασίλης, βρίσκεται εκεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, μαζί με δύο παιδιά και το αγγελάκι των Χριστουγέννων.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00 π.μ.

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες, χαρίζουν χαμόγελα και ευχές, και μεταφέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων. Οι νεράιδες και τα ξωτικά των Χριστουγέννων περιμένουν όλα τα παιδιά, στον εμπορικό δρόμο της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου (Ερμού), για να γιορτάσουν μαζί τις τελευταίες ώρες του 2021.


Η συμμετοχή σε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου είναι δωρεάν.


Τα μέτρα πρόληψης της δημόσιας υγείας που θα εφαρμοστούν στις εκδηλώσεις μπορεί να αλλάξουν, σύμφωνα με τυχόν αλλαγές των αντίστοιχων διατάξεων του νόμου.


Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.