Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με την συνδρομή του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» διοργάνωσε την 4η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2021, συνδράμoντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπλαση και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του Πεντελικού Όρους, στην περιοχή του Κοκκιναρά. 

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία  ευαισθητοποιημένων πολιτών, παιδιών, σπουδαστών του International School of Athens (ISA)  και Μελών της οργάνωσης «Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες», όπου όλοι μαζί με ενθουσιασμό και πολύ όρεξη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ στηρίζοντας και συμμετέχοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

Στην 4η δράση Αναδάσωσης για το 2021 παρόντες ήταν  ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Σκοδρδίλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης: 

«Υλοποιούμε σήμερα τη 4η δράση Αναδάσωσης με φύτευση βελανιδιών, κουμαριών, χαρουπιών και πουρναριών. 

Κοινός στόχος όλων είναι να κάνουμε πιο πράσινη από ποτέ την περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός,  ότι συμμετείχαν τόσοι πολλοί περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εθελοντές. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι φορείς, πολίτες και κυρίως παιδιά συνδράμουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να 


συγκρατούνται τα νερά της βροχής για να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες αλλά κυρίως της ζωής και του οξυγόνου που μας προσφέρει.

Εμείς στο Σύνδεσμο, αιρετοί, εθελοντές και εργαζόμενοι συνεχίζουμε με αμείωτο πάθος και αμείωτη όρεξη τις προσπάθειες που καταβάλουμε, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καταπόλεμηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, στο ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε το σκοπό μας.

Η αυξανόμενη ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική τους διάθεση, μας δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.

Να συγχαρώ τέλος, όλους τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή του Κοκκινάρα και που κάθε φορά αγωνίζονται μαζί μας». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.