Οι Ερυθρόλευκοι με γκολ των Μασούρα (4’) και Τικίνιο (88’) νίκησαν με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη και πηγαίνουν με +9 στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Επιστροφή στις νίκες και ξανά στο +9 ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 για την 19η αγωνιστική της Super League και αύξησαν ξανά τη διαφορά στους 9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα (30/1).

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στο 2022 για τους Πειραιώτες, με τους πρωταθλητές να φτάνουν στο πολυπόθητο τρίποντο με τα γκολ των Μασούρα στο 4’ και του Τικίνιο στο 88’.

Μια νίκη που αποδείχθηκε «πύρρειος», καθώς κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου ο Κώστας Μανωλάς γύρισε τον αστράγαλό του και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Υπενθυμίζουμε ότι στα πιτς βρίσκεται επίσης και ο Παπασταθόπουλος, ενώ ο Σισέ είναι στο Κόπα Αφρικα.

Οι Πειραιώτες πλέον αφήνουν πίσω τους το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και επικεντρώνονται στη ρεβάνς του Κυπέλλου που ακολουθεί με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Μπα, Μανωλά και Αβραάμ στην τριάδα της άμυνας. Οι δύο μπακ-χαφ ήταν οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ, με τους Εμβιλά και Καμαρά στη μεσαία γραμμή και τους Βαλμπουενά και Μασούρα στα δύο άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ με τους: Σούλη, Εραμούσπε, Κάργα, Παντελάκη, Σάλιακα, Οικονομόπουλο, Σιόντη, Καραχάλιο, Στάνκο, Τριάδη και Μπρένερ.

Γκολ από τα… αποδυτήρια

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο διεθνής εξτρέμ των πρωταθλητών εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Σάλιακα, μπήκε στη φάση και με προβολή προ του Σούλη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ του Μασούρα, που ήταν το πρώτο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα για το 2022, απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και έδιωξε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Πειραιώτες ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και γύριζαν την μπάλα, ψάχνοντας τα κενά στην άμυνα της ηπειρώτικης ομάδας.

Η πίεση των γηπεδούχων προκάλεσε τριγμούς στα μετόπισθεν του ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Ερυθρόλευκους να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες στα καρέ των φιλοξενούμενων, αλλά να μην μπορούν να τις εκμεταλλευτούν. Στο 15’ το σουτ του Καμαρά από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ψηλά άουτ, όπως και το αντίστοιχο του Μασούρα στο 27’. Στο 35’ η ομάδα του μεγάλου λιμανιού απείλησε ξανά, όταν ο Ελ Αραμπί έκανε την κάθετη στον Ανδρούτσο και έβγαλε τον «ερυθρόλευκο» μπακ σε θέση βολής. Ο διεθνής αμυντικός βγήκε φάτσα με τον Σούλη, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Εμβιλά στο 38’, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 1-0.

Ατυχος ο Μανωλάς…

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ηρακλής Μεταξάς έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Λιάσο και Μορέιρα αντί των Παντελάκη και Σιόντη. Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και στο 57’ να φτάνει μια… ανάσα από το 2-0. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Μανωλάς έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα του εξουδετερωμένου Σούλη, αλλά ο Σάλιακας την απομάκρυνε, πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 65’ ο Μανωλάς στάθηκε άτυχος, για δεύτερη φορά στο αποψινό παιχνίδι, όταν σε μία διεκδίκηση της μπάλας του γύρισε ο αστράγαλος, με αποτέλεσμα στο 70’ να γίνει αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του Λαλά. Το ίδιο λεπτό πέρασε στο ματς ο Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί. Στο 79’ ο Μαρτίνς έκανε μια ακόμα αλλαγή, με Βρουσάι αντί του Βαλμπουενά.

2-0 με τον Τικίνιο

Στο 84’ ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε με τον Καραχάλιο, με το σουτ του ποδοσφαιριστή των Ηπειρωτών να κοντράρει και να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη. Αυτή ήταν η μοναδική στιγμή στο ματς, που αγχώθηκε ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών.

Τα λεπτά κυλούσε και όλα έδειχναν ότι το ματς θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-0. Όμως, ο Τικίνιο είχε διαφορετική άποψη. Στο 88’ ο Μασούρας έκανε το σουτ, ο Βραζιλιάνος μπήκε στη φάση και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σούλη για το 2-0. Στις καθυστερήσεις ο Μαντί έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σούλη. Ετσι το ματς ολοκληρώθηκε με το σκορ 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Αβραάμ, Μανωλάς (70′ λ. τρ. Λαλά), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Βαλμπουενά (79′ Βρουσάι), Μασούρας (86′ Λόπες), Αραμπί (70′ Τικίνιο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Οικονομόπουλος (60′ λ. τρ. Ρίζος), Σιόντης (46′ Λιάσος), Καραχάλιος, Στάνκο, Τριάδης (60′ Λώλης), Μπρένερ (80′ Μίνα), Παντελάκης (46′ Μορέιρα).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.