Στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος. Η τελετή διοργανώθηκε από τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσίων  «Άγιος Γεώργιος  Γκιούλμπαξε» υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης. 

Κατά την διάρκεια της τελετής αναρτήθηκε στο Μνημείο Μικρασιατών που βρίσκεται στην Πλατεία Μικρασιατών Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια σημαία με το έμβλημα των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η σημαία θα κυματίζει όλο τον χρόνο τιμώντας έτσι τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς το 2022 έχει  κηρυχθεί ως έτος «Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού» από την Ελληνική Πολιτεία.

Στην τελετή παρόντες ήταν η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Μετά το τέλος της τελετής  ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε : 

«Βρισκόμαστε όλοι εδώ στην τελετή ανάρτησης της σημαίας με το έμβλημα των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή που θα κυματίζει όλο το 2022, που έχει  κηρυχθεί ως έτος «Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού». Η τελετή αυτή θα αποτελέσει την έναρξη των εκδηλώσεων στον Δήμο Πεντέλης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τονίζω ότι ο Δήμος Πεντέλης θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους Προσφυγικούς Συλλόγους του Δήμου μας για να διοργανώσουν ποιοτικές δράσεις  και εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.