Σε απάντηση της κοινής ανακοίνωσης των τεσσάρων (4) παρατάξεων της αντιπολίτευσης («Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες», «Εύπολις, Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Μαζί για το Διόνυσο») και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, καθώς και ορισμένων παραπλανητικών αναρτήσεων / δημοσιεύσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας από διάφορους «επαΐοντες» καταστροφολόγους, σε σχέση με το διαγωνισμό ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού για τα LED, οφείλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, είναι απολύτως ξεκάθαρο και προφανές ότι η έγκριση των όρων του διαγωνισμού ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού για τα LED αποτελεί αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό το αίτημα της αντιπολίτευσης «για λήψη πολιτικής απόφασης επί της αρχής» από το Δημοτικό Συμβούλιο, πέραν της διαλογικής συζήτησης, δεν προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία.

2. Σε κάθε περίπτωση και δεδομένης της σοβαρότητας του ζητήματος, η Διοίκηση επεδίωξε από την αρχή την πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα. Για αυτό το λόγο στις 12 Μαΐου 2021 προχώρησε σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού για τα LED μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου. Η εν λόγω διαβούλευση ήταν επιτυχής, καθώς υπήρξαν δεκάδες σχόλια τα οποία παρελήφθησαν και τελικά λήφθηκαν υπόψη ενόψει της σύνταξης των τελικών προδιαγραφών, ευνοώντας τελικά τον ελεύθερο ανταγωνισμό και κατ’επέκταση τη διαφάνεια.

Συνεπώς για ποιον δήθεν «εμπαιγμό» μιλούν οι συντάκτες της κοινής ανακοίνωσης όταν είχαν στη διάθεσή τους τις τεχνικές προδιαγραφές για τουλάχιστον δέκα (10) μήνες ;

3. Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει σταθερά τις συναινέσεις και συγκλίσεις με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για μια σειρά από ζητήματα (λατομεία, οικιστικό, περιβάλλον, μίσθωση/αγορά δημοτικών κτιρίων κλπ). Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 17 Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Διονύσου ενημέρωσε διεξοδικά όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους αναφορικά με τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν το Δήμο, για τα οποία υπογράμμισε ότι απαιτείται συνεργασία με σκοπό τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Μεταξύ των ζητημάτων ήταν μάλιστα και το θέμα των LED, για το οποίο ειδικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Δ.Ζαμάνης υπέβαλε συγκεκριμένα ερωτήματα και έλαβε απαντήσεις. Συνεπώς, μόνο άγνοια δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς...

Είναι αλήθεια ότι όπως στο τανγκό, έτσι και στη συναίνεση χρειάζονται δύο… Πως όμως τελικά εκλαμβάνονται τη συναίνεση οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις όταν σπεύδουν να γράψουν στην ανακοίνωσή τους «Ούτε καλημέρα πλέον…»; Ρώτησαν άραγε τους δημότες που τους ψήφισαν αν συμφωνούν με τέτοιες τακτικές; Μήπως η «υπόσκαψη» κάθε έργου και πρωτοβουλίας που εκπορεύεται από τη Δημοτική Αρχή αποτελεί όχημα εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σχεδιασμών ενόψει εκλογών;

4. Δυστυχώς (για αυτούς) τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για συναίνεση ορισμένοι την εξέλαβαν ως… ευκαιρία για να επιβάλλουν μία ιδιότυπη και πέρα ως πέρα εξωθεσμική συνδιοίκηση, την οποία εκβιαστικά και με το έτσι θέλω επιχειρούν να υφαρπάξουν. Εμείς υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή Διοίκηση έχει την πλήρη νομιμοποίηση των πολιτών έχοντας λάβει το 58,26 % των ψήφων του εκλογικού σώματος. Προειδοποιούμε επίσης τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης ότι αν μη τι άλλο οφείλουν να σεβαστούν πρώτα απ’όλα τους συμπολίτες μας.

5. Η Δημοτική Αρχή Διονύσου δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να παράγει έργο για τον πολίτη, όσο κι αν αυτό ενοχλεί ορισμένους, οι οποίοι για κατανοητούς -αλλά όχι αποδεκτούς- λόγους εφευρίσκουν συνεχώς εμπόδια και προσκόμματα…

6. Η σύμβαση για τα LED, με κανόνες πλήρους δημοσιότητας και διαφάνειας, αποτελεί μία εμβληματική εξαγγελία της Διοίκησης που παίρνει σάρκα και οστά. Σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες για το σημαντικό αυτό έργο.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, καλούμε τις παρατάξεις να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να επικεντρωθούν σε μία εποικοδομητική αντιπολίτευση για τον τόπο, κάτι που στο τέλος θα αποτελέσει κέρδος για όλους.

Η Διοίκηση θα επιμείνει συναινετικά μέχρι το τέλος!

ΝΑΙ στη συναίνεση και τη συνεργασία με ειλικρίνεια και ανοιχτά χαρτιά  αλλά ΟΧΙ στη συνδιοίκηση, που θα ακυρώνει επιλογές για το καλό των συμπολιτών μας.

ΝΑΙ στις προτάσεις των μειοψηφιών αλλά ΟΧΙ στο λαϊκισμό, τις αστήρικτες καταγγελίες και τις ύβρεις.

ΝΑΙ σε έργο για τον πολίτη, με συγκλίσεις.

Εμείς μπορούμε, εσείς;

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.