Η Δημοτική Αρχή όπως έχει δεσμευθεί προχωράει σε ουσιαστικές κινήσεις με τις οποίες επιδιώκει την κατοχύρωση της Δημοτικής Περιουσίας, για την εξασφάλιση και αξιοποίηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και εκτάσεων προς όφελος όλων των δημοτών του.

Μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου από τις 30/3 η οποία επικαιροποιήθηκε στις 7/6, εγκρίθηκε η εισήγηση του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών Γιάννη Φωτάκη, για την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη - δικηγόρο του έργου της παροχής απαραίτητης νομικής συνδρομής, ενώ την Παρασκευή 25/6/2022 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση από το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη.

Η σύμβαση προβλέπει την πραγματοποίηση μίας σειράς νομικών και διαδικαστικών πράξεων και ενεργειών (άσκησης ενδίκων βοηθημάτων, αγωγών κ.α.) που απαιτούνται για την καταχώρηση στο Κτηματολόγιο, επ’ονόματι του Δήμου Διονύσου, Ακινήτων που δεν του αποδόθηκαν λόγω σφάλματος, ή αποδόθηκαν σε τρίτους, ή του ανήκουν αλλά φέρονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη.

Κατ’αυτό τον τρόπο η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Διονύσου εντάσσει στις άμεσες προτεραιότητές της το ζήτημα της διασφάλισης της Δημοτικής Περιουσίας, έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων, αποτρέποντας μέσω της απαραίτητης νομικής συνδρομής την κατάληξή της σε τρίτους οι οποίοι τη διεκδικούν.

Υπογραμμίζεται ότι έως σήμερα, αναφορικά με τα ζητήματα της Δημοτικής Περιουσίας, πέρα από τη γνώση των ακινήτων που είχαν προκύψει από το στάδιο ανάρτησης της κτηματογράφησης, δεν υπήρχε καμία γνώση για την τύχη των ακινήτων όπως οριστικοποιήθηκαν με τις κτηματολογικές εγγραφές, ύστερα από τις υποβληθείσες ενστάσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Δήμος να λάβει καμία απόφαση για την άσκηση ή μη ένδικων μέσων, στις περιπτώσεις μη απόδοσης.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Αντιδηµαρχία Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών μετά από συντονισµένες προσπάθειες απέκτησε πρόσβαση στα αρχεία της «Ελληνικό Κτηµατολόγιο» και κατ’επέκταση στα οριστικά στοιχεία των αρχικών εγγραφών, με αποτέλεσμα να μπορεί πλέον ο Δήμος να έχει επαρκή εικόνα για το ποια ακίνητα του έχουν αποδοθεί και ποια όχι.

Επίσης, με υπερπροσπάθεια της Υπηρεσίας και των αρμόδιων συνεργατών, πραγματοποιήθηκε συστηματική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι αναφορικά με τα µη αποδοθέντα ακίνητα στο Δήμο, υπάρχουν ακίνητα που αποδόθηκαν µε εσφαλµένο τρόπο και ορισμένα άλλα που κακώς δεν έχουν αποδοθεί. Συνεπώς απαιτούνται συγκεκριµένες ενέργειες για την κατά περίπτωση νοµικήαντιµετώπιση των υποθέσεων.

Η Δημοτική Περιουσία ανήκει σε όλους τους συμπολίτες μας και βέβαια στις επόμενες γενιές του Δήμου Διονύσου.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται με όραμα και συνέπεια για όλα τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.