«Οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι είναι αλήθεια σε αυτές τις βαριές κατηγορίες»
Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία, μετά το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, το οποίο καταγγέλλει ότι η γερμανική ομοσπονδία δωροδόκησε την Fifa, προκειμένου να αναλάβει τη διοργάνωση του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2006.
«Εξαγοράστηκε το Μουντιάλ του 2006» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Bild, αναρωτώμενη εάν το «καλοκαιρινό παραμύθι αγοράστηκε με διαφθορά». 
Στο ίδιο μήκος σχήματος και το πρωτοσέλιδο της Tagesspiegel, η οποία θέτει τα ίδια ερωτήματα.
Σε νέο του δημοσίευμα, το Spiegel αποκαλύπτει ότι η γερμανική επιτροπή υποψηφιότητας είχε συστήσει ένα μαύρο ταμείο προκειμένου να εξαγοράσει ψήφους και να εξασφαλίσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αρνήθηκε τις αποκαλύψεις, παραδεχόμενη ωστόσο, ότι είχε καταβάλει 6,7 εκατ. ευρώ στη Fifa, χωρίς να υπάρχει σύνδεση με αυτή τη διοργάνωση.
Αν οι αποκαλύψεις αποδειχθούν αληθινές, «θα είναι ένα σοβαρό πλήγμα για το γερμανικό ποδόσφαιρο», γράφει στο κύριο άρθρο της η Süddeutsche Zeitung. 
«Γιατί τότε αυτό το καλοκαιρινό παραμύθι που μέχρι τώρα ανακαλούσε στον κόσμο την ανάμνηση της γέννησης μιας Γερμανίας ανοικτής στον κόσμο και φιλόξενης, θα έχει την ίδια φήμη με ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο της Volkswagen», εξηγεί η εφημερίδα.
Η Bild από την πλευρά της, αναφέρεται σε ένα σκάνδαλο που «θα κάνει το ποδόσφαιρό μας να σείεται εκ θεμελίων». 
«Οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι είναι αλήθεια σε αυτές τις βαριές κατηγορίες», συνεχίζει η εφημερίδα.
Στο Μουντιάλ του 2006, νικήτρια χώρα αναδείχθηκε η Ιταλία, έπειτα από έναν δραματικό τελικό απέναντι στη Γαλλία που σημαδεύτηκε από την αποβολή του Ζινεντίν Ζιντάν λόγω χτυπήματος στον Μάρκο Ματεράτσι. 
Η διοργάνωση επέτρεψε στους Γερμανούς να εκδηλώσουν τον ενθουσιασμό τους για τη χώρα τους για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς η χώρα είχε λάβει τα εύσημα από ολόκληρο τον κόσμο για την ποιότητα της φιλοξενίας και της διοργάνωσης
.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.