Σουμπούτεο, καραμέλες γάλακτος, συντριβάνι στην ομόνοια, εμφάνιση φιλμ, γιο γιο, μπουκάλα, σχολικές ποδιές και άλλες εικόνες και συνήθειες από τα ΄80ςΑπό τη mixanitouxronou.gr: Η δεκαετία του ’80 έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «κιτς», κυρίως 
λόγω του στυλ και της μόδας, όπως το ντύσιμο και τα φαντεζί χτενίσματα.

Ήταν η δεκαετία της πολυχρωμίας, του πανκ, της ποπ, του γκλαμ, των φωτεινών επιγραφών, του έντονου βαψίματος, της βάτας στα σακάκια, της Δυναστείας, της «Αλλαγής», της βιντεοταινίας, της ντίσκο, της Γαλάζιας λίμνης, των ναρκωτικών, των σκυλάδικων.

Η σημερινή γενιά των 40άρηδων παρόλο που ενίοτε κατηγορεί τα 80ς για την αισθητική τους, νιώθει τελικά νοσταλγία όταν θυμάται εικόνες, ιστορίες, καταστάσεις, θεάματα και αντικείμενα των 80ς, που μάλλον αδικούνται με το γενικό αφορισμό του κιτς.

Εντοπίσαμε ένα βίντεο του χρήστη Ηλία Κολιού (ilias kolios) που παρουσιάζει, σε λίγα λεπτά, αμέτρητα αλλά χαρακτηριστικά αντικείμενα από την δεκαετία του 1980.

Παλιά παιχνίδια όπως πλαστικό ψάρεμα, βιου μάστερ, και μπουκάλα για τους μεγαλύτερους, κινούμενα σχέδια όπως τα στρουμφάκια, Θάντερκατς και Κάντυ Κάντυ, χαρτονομίσματα δραχμών, κοτλέ σακάκια περιοδικό Μανίνα, ξυπνούν αναμνήσεις. Θυμάστε τα σνακ της δεκαετίας όπως η Κουκουρούκου και τα δρακουλίνια;

Αντικείμενα όπως σχολική κασετίνα με κουμπιά, παγουρίνο και συνήθειες που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, όπως η εμφάνιση του φιλμ για φωτογραφίες, η μπάλα στην αλάνα, η αποταμίευση στον κουμπαρά του Ταμιευτηρίου. Αναμνήσεις και νοσταλγία είναι τα συναισθήματα που προκαλεί το βίντεο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.