Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, λόγω... σοβαρού προβλήματος που προέκυψε στο on line σύστημα, αποφάσισαν οι υπεύθυνοι της διαδικασίας


H ψηφοφορία δεν ξεκίνησε στις 7 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένες, αρκετός κόσμος είχε προσέλθει στα εκλογικά κέντρα και περίμενε υπομονετικά να ψηφίσει. Ωστόσο, ούτε μετά τις 10 το πρωί κατέστη δυνατή η έναρξη της διαδικασίας με αποτέλεσμα η μόνη επιλογή για την εφορευτική επιτροπή ήταν να αναβληθούν οι εκλογές για άγνωστο χρονικό διάστημα. Αύριο θα συνεδριάσει ξανά η ΚΕΦΕ για τις τελικές αποφάσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΦΕ αναφέρει: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιερία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται». Ουσιαστικά η ΚΕΦΕ ρίχνει το φταίξιμο του «ναυαγίου» στην εταιρεία αν και κάποιες φήμες αναφέρουν ότι η εταιρεία είχε ζητήσει να πληρωθεί από την αρχή για την εργασία της επειδή δεν εμπιστευόταν το κόμμα και φοβόταν «φέσι».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, ζήτησε την αναβολή της σημερινής εκλογικής διαδικασίας απειλώντας πως αν η εισήγησή του δεν γίνει δεκτή θα αποσύρει την υποψηφιότητά του! Η Σοφία Βούλτεψη που το πρωί βρισκόταν στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής mega σαββατοκύριακο και από το studio επιβεβαίωσε τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
«Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9 π.μ. αναμένοντας ενημέρωση», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ομως, όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο έχουν διαφορετική εικόνα καθώς τα... προβλήματα δεν ξεκίνησαν σήμερα το πρωί αλλά έχουν «ουρά» από χθες. Από το απόγευμα του Σαββάτου υπήρξαν φήμες ότι στα εκλογικά κέντρα δεν είχαν πάει υπολογιστές και δεν ήταν δυνατή η έναρξη της διαδικασίας.

Αργά το βράδυ χθες συνεδρίασε και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος για να συζητήσει ακόμη και την αναβολή της διαδικασίας. Αποφασίστηκε να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στην εταιρεία που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εκλογών. Ομως, από το πρωί διαφάνηκε ότι οι εκλογές δεν μπορούσαν να γίνουν υπ' αυτές τις συνθήκες.

Η δραματική για τη ΝΔ εξέλιξη, το φιάσκο με τις εκλογές, βάζει το κόμμα σε νέα περιδίνηση. Κάποιοι ήδη ζητούν παραιτήσεις των υπευθύνων ενώ τα συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν. Ορισμένοι κατηγορούν την σημερινή ηγεσία του κόμματος ότι δεν ήθελε τις εκλογές και δυναμίτισε την προσπάθεια αλλαγής προέδρου από το λαό. Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να μιλήσουν για «πραξικοπηματική» στάση του νυν προέδρου κ. Μεϊμαράκη αλλά και για προσχήματα ώστε να μη γίνουν οι εκλογές και να παραμείνει στη θέση του. Λένε επίσης ότι «βολεύει» τον νυν πρόεδρο να παραμείνει ενώ μιλούν επίσης για ματαίωση των εκλογών και διαδικασία ώστε να οδηγηθεί το κόμμα σε Συνέδριο με την παρούσα ηγεσία ώστε να ληφθούν αποφάσεις για αλλαγή του καταστατικού προκειμένου η εκλογή προέδρου να μη γίνεται από το λαό αλλά από συγκεκριμένους εκπροσώπους.

Αλλοι κατηγορούν τον υπεύθυνο για τα οργανωτικά, γραμματέα του κόμματος και πρόεδρο της ΚΕΦΕ, Αν. Παπαμιμίκο ο οποίος μάλιστα έχει προσχωρήσει στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα. Λένε ότι η πλευρά του Περιφερειάρχη ήταν αυτή που οδήγησε τις εκλογές σε νεοδημοκρατικό «Βατερλό» και ζητούν παραιτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα για τη ΝΔ θα είναι δύσκολη. Ουσιαστικά άνοιξε ένας νέος γύρος συγκρούσεων εντός του κόμματος και τα σενάρια διάσπασης επανέρρχονται στην επικαιρότητα. Αλλωστε, σε καμιά περίπτωση το κλίμα δεν είναι καλό στο κόμμα και ήδη ακούγονται φωνές για υπονόμευση της διαδικασίας από συγκεκριμένα κέντρα. Τα συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν και τις επόμενες ημέρες θα ενταθούν, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε εντάσεις και αλληλοκατηγορίες για τον υπαίτιο του φιάσκου. Η ΝΔ μπαίνει σε διαδικασία περιδίνησης την ώρα που στο πολιτικό προσκήνιο ακούγονται φωνές για κυβερνήσεις συνεργασίας και για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.