Ιδιαίτερη αίσθηση έχει δημιουργήσει η δήλωση της Ρένας Δούρου, σχετικά με τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, καθώς συνδέει τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα με τη συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεών των πολιτών.


Μειώσεις δηλαδή που επιβάλλονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόστιμα που επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας συνεχιζόμενων παραβάσεων σχετικά με τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής και πιο συγκεκριμένα τις ελλείψεις αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.

«Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, μακριά από αντιπαραγωγικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών και ‘αρμοδίων’ και χωρίς επικοινωνιακές λογικές, προκειμένου να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα» σημείωσε με νόημα η κυρία Δούρου.

Έντεκα χρόνια μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για την «πλημμελή επεξεργασία λυμάτων» στον κόλπο της Ελευσίνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί και παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ), προτείνοντας την επιβολή προστίμων. Σύμφωνα με το ημερήσιο ποσό που πολλαπλασιάζεται επί τον αριθμό των ημερών συνέχισης της παράβασης αγγίζει το ιλιγγιώδες πρόστιμο 15.943.620 ευρώ!


To χειρότερο βέβαια από όλα είναι ότι την αδυναμία (ή ανικανότητα) των πολιτικών βρουν λύσεις θα την πληρώσουν για ακόμη μια φορά οι πολίτες. Η Κομισιόν προτείνει την επιβολή τερατώδους ημερήσιου προστίμου ύψους 34.974 ευρώ στην Ελλάδα, πρόστιμο το οποίο θα αρχίσει να καταβάλλεται από την ημερομηνία της απόφασης του Δικαστηρίου και έως ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με το δίκαιο της ΕΕ.

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, παίρνει σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση και την μνημονιακή πολιτική της, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ…

Η δήλωση της Ρένας Δούρου για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων της Αττικής:

«Σε μία περίοδο που οι πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεών τους, η χώρα είναι αναγκασμένη να πληρώνει υπέρογκα οικονομικά πρόστιμα που επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας συνεχιζόμενων παραβάσεων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, την απουσία ειδικότερα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.

Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, μακριά από αντιπαραγωγικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών και ‘αρμοδίων’ και χωρίς επικοινωνιακές λογικές, προκειμένου να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα. Μόνο μέσα από σοβαρό σχεδιασμό, ένα σύνθετο ζήτημα, όπως η απουσία αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, θα επιλυθεί με τον τρόπο εκείνο που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα και θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.