Αν ριφθεί έστω και μία φωτοβολίδα πιστολιού ο διαιτητής νομιμοποιείται να διακόψει τον αγώνα και να κατακυρώσει το αποτέλεσμα υπέρ του φιλοξενούμενου.Ο νέος αθλητικός Νόμος θα είναι ο δεύτερος σκληρός «διαιτητής» του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλλων, που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας «Απόστολος Νικολαίδης».

«Αν ριφθεί έστω και μία φωτοβολίδα πιστολιού, ή ένας φίλαθλος πατήσει το πόδι του στο γκαζόν του γηπέδου, ο διαιτητής νομιμοποιείται να διακόψει τον αγώνα και να κατακυρώσει το αποτέλεσμα υπέρ του φιλοξενούμενου» δηλώνουν εμφατικά αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Την ίδια ώρα οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο θα είναι αδιάβατοι και «αποστειρωμένοι» καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν αποκλείσει από νωρίς τη διέλευση, ενώ θα γίνουν προέλεγχοι για τον εντοπισμό φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων αντικειμένων περιμετρικά του σταδίου, ακόμη και στα μπαλκόνια και τις ταράτσες (!) διπλανών πολυκατοικιών, καθώς στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί εκτόξευση πολεμοφοδίων από αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα πάει στο γήπεδο και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του όπως είχε κάνει πέρσι. Εκατοντάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσουν πορεία από τον κεντρικό σύνδεσμο της ομάδας τους στη Λ. Αλεξάνδρας έως και το γήπεδο.

Εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με κλούβες των ΜΑΤ, με το αστυνομικό προσωπικό να προβαίνει σε ελέγχους εισιτηρίων και σωματικές έρευνες για τον εντοπισμό επικίνδυνων αντικειμένων, κάτι που θα γίνεται σε όλους τους δρόμους γύρω από το «Απόστολος Νικολαίδης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού θα φθάσει στο γήπεδο περίπου στις 17:45, ενώ από τις 18:00 και μετά θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων στις κερκίδες. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στους ελέγχους στις θύρες του γηπέδου, για τον εντοπισμό φωτοβολίδων και βεγγαλικών όπως και πανό δυσφημιστικού περιεχομένου όπως είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη χρονιά.

Στο μεταξύ στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Άμεσης Δράσης θα θέσουν υπό στενή επιτήρηση τους συνδέσμους οπαδών και των δύο ποδοσφαιρικών σωματείων, ως ένα προληπτικό μέτρο για την αποτροπή ενδεχόμενης συμπλοκής ανάμεσά τους, μετά και τα όσα αιματηρά είχαν καταγραφεί στις 4 και 5 Νοεμβρίου με την προσέλευση «αδελφοποιημένων» Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν.

Χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξελίσσονταν αλλεπάλληλες συσκέψεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων, προκειμένου να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ασφαλή διεξαγωγή της ποδοσφαιρικής συνάντησης. Στελέχη της αστυνομίας δηλώνουν: «Είναι σοβαρό το ενδεχόμενος διακοπής του αγώνα και αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε με τη συμβολή των εκπροσώπων των δύο ιστορικών αθλητικών σωματείων».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.