Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προκαλώντας πλημμύρες και ζημιές. 


Πιο αναλυτικά, σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα και επαρχιακούς δρόμους προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή Πετριτή-Κουσπάδες στη νότια Κέρκυρα.

Στο πέρασμά του, ο ανεμοστρόβιλος κατάφερε να ξεριζώσει ελαιόδεντρα και να τα ρίξει πάνω σε σπίτια, ενώ ξήλωσε την σκεπή από το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυράδων και την πέταξε πάνω σε παρακείμενο σπίτι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Ευθ. Γεωργακόπουλος, περισσότεροι από δέκα άνδρες βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, απομακρύνοντας κορμούς δέντρων από το οδικό δίκτυο και από τα σπίτια, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί».

Εν τω μεταξύ, το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την Ήπειρο. Η πρωινή, ισχυρή βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους της Πρέβεζας σε ποτάμια, ενώ πολλά ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών πλημμύρισαν. 

Τα νερά της βροχής προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στους κεντρικούς δρόμους και την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, ενώ στο ιστορικό κέντρο, σε ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών, η στάθμη του νερού ξεπερνά τους 20 πόντους.
Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ πυρετωδώς δουλεύουν και τα συνεργεία του Δήμου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στην Ηγουμενίτσα και αναφέρθηκαν προβλήματα στην 'Αρτα.
Πηγή φωτογραφιών: epirusgate.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.