Από το Σεπτέμβριο του 2014 που άρχισαν οι εργασίες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική μας Ομάδα έγραψε κατ επανάληψη για τον τρόπο που οι πολίτες επιθυμούν να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας. Τότε γράφαμε και ελπίζαμε πως το νέο Δ.Σ. θα υλοποιήσει όλα όσα οι εκπρόσωποί του προεκλογικά υπόσχονταν στους πολίτες μας και θα δείξει δείγματα γραφής μιας άλλης νοοτροπίας, μιας άλλης πολιτικής μακριά από τις στείρες αντιπαραθέσεις παλαιοπαραταξιακών αντιλήψεων που τροχοπεδούσαν για δεκαετίες τη λειτουργία του και οπισθοδρομούσαν τις αποφάσεις του. Και το πιστεύαμε αυτό γιατί η πλειονότητα του  νέου Δ.Σ. αποτελείται από νέους ανθρώπους τόσο στην ηλικία όσο και στα δημοτικά δρώμενα, μη εξαιρουμένου και του κου Δημάρχου του οποίου η πείρα ήταν και είναι πολύτιμη!!
                         Δυστυχώς απατηθήκαμε  οικτρά και μάλιστα  πάρα πολύ σύντομα, όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει. Αφορμή για τα όσα υποστηρίζουμε υπήρξαν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα τα ξίφη βγήκαν απ’ τα "θηκάρια" τους και τα συντροφικά και εξωσυντροφικά μαχαιρώματα πάνω και κάτω από τη μέση έδωσαν και πήραν, απογοητεύοντας για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μας.
            Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας και μάλιστα αρχηγός δημοτικής παράταξης, εκπροσωπούμενης δυστυχώς πια μόνο από τον εαυτό του, αναγκάζεται να παραδώσει  τα πορίσματα των ελεγκτών που διενήργησαν διαχειριστικό έλεγχο στο ΠΕΑΠ για χρήσεις προηγουμένων ετών στις ελεγκτικές Αρχές του Κράτους  υπονοώντας με την ενέργειά του αυτή πως το Δ.Σ. κάτι θέλει να κρύψει ή φοβάται να αποκαλύψει. Κατά την άποψή μας πάντα, η μονομερής αυτή ενέργεια του ¨ αρχηγού ¨, χωρίς να προειδοποιήσει το Δ.Σ. και το ΠΕΑΠ για τις προθέσεις του ενέχει σκοπιμότητα και εξυπηρετεί εξόφληση μικροπαραταξιακών λογαριασμών παλιών και νέων που εκθέτουν το Δ.Σ. προσδίδοντάς του την εικόνα αγοραίας λαϊκής συνέλευσης!!  Δεν καυτηριάζουμε την ενέργεια η οποία φέρει την νομιμοφανή της επικάλυψη και την επιδίωξη της αδιάφθορης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου! Καυτηριάζουμε τη συμπεριφορά και την αντισυναδελφική στάση του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου ο οποίος με τη σπουδή του αυτή " έκαψε" τις τυχόν αδιάφθορες προθέσεις του.
                        Από την άλλη ψηφίζεται κατά πλειοψηφία ένα ψήφισμα-καταγγελία εναντίον του ¨αρχηγού ¨ που δείχνει, αν μη τι άλλο, πανικό και διάθεση να υποστηριχτούν ενέργειες και αποφάσεις που αυτονόητα κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα έπρεπε να υποστηριχτούν! Κατακεραυνώνεται ο δημοτικός Σύμβουλος αλλά  η ουσία του θέματος επιμελώς δεν αναφέρεται. Ένα κείμενο αμυντικό που και αυτό με τη σειρά του εκθέτει τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και δείχνει πως τελικά κάτι συμβαίνει!!! Να είστε βέβαιοι πως  οι πολίτες  καταλαβαίνουν τι συμβαίνει με αυτές τις συμπεριφορές του καθενός.
Είμαστε υπέρ της διαφάνειας αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως θα πρέπει να ξεκινά η διαφάνεια, η αξιοπρέπεια και η τιμιότητα,  πρώτα από τον εαυτό μας.
Λάθη επί λαθών, παρορμητικές ενέργειες και από τις δύο πλευρές που δείχνουν πως το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας πάσχει και μάλιστα από ανίατη ασθένεια!!!
                      Αγαπητοί Σύμβουλοι όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων: ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!  Μην απογοητεύετε άλλο τους συμπολίτες μας οι οποίοι σας θέλουν λαμπάδες καιόμενες και αφοσιωμένους στα καθήκοντά σας και μόνο για το καλό της Πόλης μας. Τα μαχαίρια να ξαναμπούν στα θηκάρια τους και να μην ξαναβγούν ΠΟΤΕ!!  Όσο υπάρχει ακόμα καιρός, γιατί κάποτε θα είναι πολύ αργά..

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.