Eπιχείρηση για τους τρομοκράτες στο Σεν Ντενί. Τρεις νεκροί και γυναίκα καμικάζι. Στόχος ο Αμπντελαχμίντ Αμπαούντ. Εκρήξεις και στρατός στην περιοχή.


Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο προάστια του Παρισιού Σεν Ντενί εκεί που βρίσκεται το Stade de France.  Ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπντελαχμίντ Αμπαούντ, ο Σαλάχ Αμπντελσμάμ καθώς και ο 9ος τρομοκράτης του μακελειού στο Παρίσι είναι οι στόχοι της επιχείρησης.  Οι γαλλικές αρχές πίστευαν ότι ο  Αμπαούντ είναι στη Συρία όμως φαίνεται ότι είχε επιστρέψει στη Γαλλία.  Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί είναι 3, μεταξύ αυτών μια  γυναίκα καμικάζι που ανατινάχτηκε στο διαμέρισμα. 

Το ΑFP μεταδίδει ότι έγιναν δύο συλλήψεις

Κατά την επιχείρηση αυτή της αντιτρομοκρατικής που έχει ως κύριο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου που πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τραυματίστηκαν επίσης αστυνομικοί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο Αμπααούντ, ο οποίος πιστευόταν αρχικά ότι διοργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα.

Ανεξακρίβωτος είναι ο αριθμός των ατόμων που είναι ταμπουρωμένα στο διαμέρισμα και υπήρξε από τα ξημερώματα ανταλλαγή πυροβολισμών με αυτόματα όπλα.

 Ελικόπτερα πετούν στην περιοχή.  Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά όπως και τα καταστήματα. Δεν λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι έχουν τραυματιστεί και αστυνομικοί. Οι δρόμοι έχουν κλείσει στην περιοχή καθώς η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. 









Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.