Η εταιρεία Vodafone φαίνεται ότι θα είναι η διοργανώτρια των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας πιθανότατα στις 13 Δεκεμβρίου
(upd3) Μάχη με τον χρόνο δίνει η ΝΔ και τα ηγετικά της στελέχη ώστε να πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου στις 13 Δεκεμβρίου του 2015, ωστόσο υπάρχουν εισηγήσεις για τα μέσα Ιανουαρίου του 2016. 
Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν να διεξαχθούν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, ωστόσο υπάρχουν εισηγήσεις οι εκλογές να διαξεαχθούν στις 10 Ιανουαρίου του 2016.
Όπως όλα δείχνουν, η ημερομηνία που προκρίνεται για τις εκλογές στη ΝΔ είναι η 13η Δεκεμβρίου, ενώ η εταιρεία που θα τις αναλάβει θα είναι η Vodafone.
Ωστόσο, εξαιτίας της νέας έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο εκπρόσωπος του πρώτου αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.
Το κλίμα τόσο στην Εφορευτική Ειτροπή όσο και στους κόλπους της ΝΔ είναι πολύ βαρύ.
Αύριο 1 Δεκεμβρίου του 2015 συνεδριάζει υπό τον Γ. Πλακιωτάκη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης λαμβάνει αποστάσεις από την Εφορευτική Επιτροπή. 
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Ε. Μειμαράκη κ. Αμπατζόγλου έστειλε επιστολή που αναφέρει τα εξής. 
«Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.
Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:
Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;
Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.
Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.
Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;
Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;
Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.
Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε.
Θεόδωρος Αμπατζόγλου Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη»

«Πόλεμος» επιστολών μεταξύ Μεϊμαράκη - Παπαμιμίκου για τις εκλογές, μετά το φιάσκο
Διευκρινίσεις για τους λόγους καθυστέρησης στην κατάθεση μήνυσης κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς και του κωλύματος που δεν του επιτρέπει να προεδρεύσει στην ΚΕΦΕ ζητά με επιστολή του τον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο η πλευρά του υποψήφιου για την προεδρία Β. Μεϊμαράκη.
Λίγο αργότερα σκληρή ήταν η απάντηση από την πλευρά του Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Πιο συγκεκριμένα, πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαρακη Θ. Αμπατζόγλου, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο θέτοντας δυο ζητήματα.
Πρώτον, ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της έκπτωτης εταιρείας INFOSOLUTIONS και
Δεύτερον, σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού.
Η πλευρά Μεϊμαράκη ζητεί έγγραφη απάντηση εν όψει της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ.
Απ' την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος κ. Παπαμιμίκος απάντησε με δική του επιστολή στον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, όπου αναφέρει πως η επιστολή που έλαβε ήταν χωρίς ημερομηνία και υπογραφή και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την λάβει ο ίδιος.
Για το πρώτο ζήτημα, ο γραμματέας της ΝΔ απαντά ότι αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος - και για το δεύτερο θέμα, ότι ο κ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία.
Άμεση ήταν η απάντηση από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο στην επιστολή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο κ. Παπαμιμίκος τονίζει ότι ο κ. Μεϊμαράκης πριν στείλει την επιστολή στον ίδιο, την έδωσε πρώτα στη δημοσιότητα. 

Ολόκληρη η απάντηση του γραμματέα της ΝΔ:
• Επί του πρώτου ζητήματος αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.
• Επί του δεύτερου ζητήματος, ο Πρόεδρος του κόμματος, έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος.
«Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της ΝΔ και την ιστορία της» καταλήγει ο κ. Παπαμιμίκος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.