Ο Ερντογάν απειλεί να παραιτηθεί αν αποδειχθούν οι κατηγορίες της Ρωσίας


Παραμένει τεταμένο το κλίμα ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία. Την Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά από το Παρίσι, την πρώτη μέρα της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τεράστιο λάθος την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ενώ υποστήριξε πως αυτό συνέβη για να συνεχίσουν να γίνονται παράνομες παραδόσεις πετρελαίου από τη Συρία στην Τουρκία.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η Μόσχα επιθυμεί να σχηματίσει μια διευρυμένη συμμαχία χωρών ενάντια στην τρομοκρατία, δήλωσε: «Πάντα το υπερασπιζόμασταν αυτό. Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει, ενώ κάποια χώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί αρκετές τρομοκρατικές οργανώσεις για να πετύχει τους στόχους της.

Πρόσφατα λάβαμε κι άλλες αναφορές οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το πετρέλαιο που προέρχεται από τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρεται σε βιομηχανική κλίμακα στο έδαφος της Τουρκίας», τόνισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως προσωπικά θλίβεται για την επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν ανέφερε πως η κυβέρνηση της Τουρκίας θα δράσει με υπομονή και όχι συναισθηματικά, πριν λάβει οποιαδήποτε μέτρα σε απάντηση των μέτρων που έλαβε η Μόσχα για την επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε ανήθικες τις κατηγορίες που αποδίδονται στην Τουρκία για την αγορά πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Τουρκία δεν είναι τόσο ανέντιμη που θα αγόραζε πετρέλαιο από τρομοκράτες», είπε, προσθέτοντας πως «αν βρεθούν αποδείξεις τέτοιες αγοραπωλησίες, θα παραιτηθώ από το προεδρικό μου αξίωμα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.