Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ


Συναγερμός σήμανε στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, όπου κρατείται μια γυναίκα ύποπτη τζιχαντίστρια!

H γυναίκα που φέρει ελβετική και αιγυπτιακή υπηκοότητα, συνελήφθη - προσωρινά - στα σύνορα ενώ επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία μαζί με τον τετράχρονο γιο της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα κρατήθηκε καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ κατόπιν καταγγελίας του συζύγου της στην Αίγυπτο ότι απήγαγε το παιδί τους και έφυγε για να πολεμήσει στη Συρία μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά τον έλεγχο του ελβετικού διαβατηρίου της - η ίδια έχει και αιγυπτιακή υπηκοότητα - διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της είχε σχηματιστεί, προ διμήνου στην Αίγυπτο, δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου.

Μητέρα και ανήλικο παιδί μεταφέρθηκαν αρχικά  στο αστυνομικό τμήμα Φερρών, ενώ ενημερώθηκαν εκτός από την Ιντερπόλ διά της διπλωματικής οδού οι πρεσβείες της Αιγύπτου και της Ελβετίας, όπως και ο σύζυγός της στην Αίγυπτο, ο οποίος κατάφθασε στην Αλεξανδρούπολη.

Ανακρινόμενη φέρεται να είπε αρχικά στους αστυνομικούς ότι θα πήγαινε στη Συρία για να ενταχθεί στο ISIS, όπου σκόπευε να   φέρει στον κόσμο και άλλα παιδιά για να γίνουν «στρατιώτες του Αλλάχ».

Αργότερα όμως στο δικαστήριο, όπου ο σύζυγός της κατέθεσε πως σχεδίαζε από καιρό να φύγει με το παιδί τους στη Συρία για να πολεμήσει μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους, το αρνήθηκε.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του τετράχρονου στον πατέρα, ο οποίος το πήρε και έφυγε στην Αίγυπτο. Η ίδια δήλωσε πως θα συνεχίσει το ταξίδι της προς την Τουρκία χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα φτάσει στη Συρία.

Με δεδομένο πάντως ότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο-η δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου είχε σχηματιστεί προ διμήνου-δεν φυλακίστηκε και έτσι είναι ελεύθερη να αποφασίσει για το τι θα κάνει. Προς το παρόν πάντως παραμένει «καθηλωμένη» στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τέλος, όπως  είπε, έφτασε στην Κρήτη με άλλους μετανάστες με ένα παλιό καράβι και από εκεί προωθήθηκε χωρίς προβλήματα λόγω του ελβετικού διαβατηρίου στον Έβρο. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.