Μια πολύ… περίεργη δημοσκόπηση «είδε το φως της δημοσιότητας» σήμερα για τις εκλογές της Κυριακής στη Νέα Δημοκρατία, με την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να την αμφισβητεί.


Ειδικότερα, πρόκειται για δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την «Opinion Poll» το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου και εμφανίζει πολύ μεγάλο προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μεϊμαράκης προηγείται καθαρά με ποσοστό 51,6%, που ανέρχεται στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο εάν έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν στο 2ο γύρο των εκλογών της ΝΔ στις 10/1. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα προσέλθει στις κάλπες. Μόλις το 1,1% δηλώνει με βεβαιότητα ότι δεν θα ψηφίσει.

Στην ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα αλλά και την ανανέωση της παράταξης, ο κ. Μεϊμαράκης επιλέγεται από το 48,6% των ερωτώμενων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 50,1% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.

Καλύτερος πρωθυπουργός και με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει στις επόμενες εκλογές θεωρείται ο κ. Μεϊμαράκης με ποσοστό 45,7% έναντι του κ. Μητσοτάκη που υποστηρίζεται από ένα ποσοστό της τάξης 34,3%. Ένα 4,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση της… άγνωστης εταιρείας βάζει… φωτιά στη ΝΔ, αφού η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη αμφισβητεί τα ευρήματα και όπως λένε από το «περιβάλλον» του Μητσοτάκη η συγκεκριμένη εταιρεία έπεσε έξω πριν τον πρώτο γύρο.

«Όσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρία στην πρόβλεψη του α’ γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6% άλλο τόσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β΄ γύρου. Άλλωστε η ίδια η εταιρία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α’ γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Κυριακή κοντή γιορτή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.