Φωτογραφίες εννέα μαχητών που αναφέρονται ως οι δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος του διαδικτυακού περιοδικού Dabiq, της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


Ανάμεσά τους εικονίζονται δύο μαχητές ιρακινής υπηκοότητας οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν άγνωστοι στις αρχές, αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος SITE, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ισλαμιστικών οργανώσεων στο διαδίκτυο.
Το περιοδικό αναφέρεται στους δύο δράστες με τα ψευδώνυμα που πήραν όταν έγιναν μέλη του ΙΚ. Πιθανόν να πρόκειται για τους βομβιστές-καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο Σταντ ντε Φρανς. Διέθεταν συριακά διαβατήρια, που πιστεύεται ότι ήταν πλαστογραφημένα, και δεν έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση τους από τις αρχές.
Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί επτά από τους εννέα δράστες εξαπέλυσαν επιθέσεις στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, σε εστιατόρια και καφέ και στο θέατρο Μπατακλάν το βράδυ 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Υπενθυμίζεται ότι καταζητείται ο Σαλά Αμπντεσλάμ, που ενδεχομένως να επέζησε από τις επιθέσεις και φέρεται να διέφυγε στο Βέλγιο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.