Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Λιμενικό και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για περιορισμό του ρόλου του


Περισσότερη Ευρωπαϊκή στήριξη στη φύλαξη των ελληνικών συνόρων ζήτησε ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Μυτιλήνη, ο οποίος επισκέπτεται το νησί  στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.


«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη Ευρωπαϊκή στήριξη στη φύλαξη των συνόρων της. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας είναι και σύνορα Ευρώπης – Τουρκίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε «απαραίτητη» την   παρουσία της Frontex  και ζήτησε επίσης ενισχυθεί περαιτέρω.

«Η δε μετεξέλιξη της  Frontex σε μια ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, θα είναι απολύτως απαραίτητη, προκειμένου, επιτέλους, η Ευρώπη - και όχι μόνο η Ελλάδα - να μπορέσει να φυλάξει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.   

Το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΝΔ επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έκανε την προγραμματισμένη του περιπολία και ενημερώθηκε από τα στελέχη  για το έργο που επιτελούν.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μετά την περιπολία:

 «Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που εδώ, στη Λέσβο, αλλά και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, δίνουν έναν καθημερινό αγώνα, κάτω από  εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Δίνουν αυτόν τον αγώνα με ανθρωπιά και αποφασιστικότητα. Τους χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει περιορίσει το ρόλο του Λιμενικού Σώματος καθώς δεν έχει παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη, την οποία χρειάζεται για να επιτελέσει αυτήν την εξαιρετικά ευαίσθητη και σύνθετη αποστολή».​​

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.