27 Ιουλίου!!! Μια ημερομηνία βαθιά χαραγμένη στις ψυχές όλων των Πευκιωτών.  Γιορτάζει ο Άγιος μας. Γιορτάζει η μητρόπολή μας. Γιορτάζει η Εκκλησία μας, αυτή που είναι συνδεδεμένη με όλες τις όμορφες και άσχημες στιγμές της ζωής όλων των συμπολιτών μας.
                    Ο Άγιος Παντελεήμονας Πεύκης, η πιο παλιά εκκλησία της Πόλης μας έχει μπει στις καρδιές όλων μας, γιατί όλοι μας σε κάποιες στιγμές της ζωής μας καταφύγαμε σ αυτήν να παρακαλέσουμε με όση πίστη ο καθένας διέθετε για τα προσωπικά ή τα οικογενειακά μας προβλήματα, να παρακαλέσουμε τον Άγιό μας, τον ιαματικό Παντελεήμονα, να απαλύνει τις δοκιμασίες και τον πόνο μας.
                   Και τότε μέσα στο Ναό, βρίσκαμε πάντα το γελαστό και ευδιάθετο πρόσωπο του μακαριστού Π. Χρήστου Γαμβρουλά, του πατέρα όλων των Πευκιωτών, που πάντα είχε στη φαρέτρα του το λόγο στήριξης ή το λόγο παρηγορίας για μικρούς και μεγάλους. Που πάντα με καλή διάθεση είχε να πει τον καλό λόγο και να νουθετήσει, ιδίως τη νέα γενιά που τον αγαπούσε άδολα και ειλικρινά.
                    Ο Άγιος Παντελεήμων ο ιατρός, μια μεγάλη μορφή της Ορθόδοξης πίστης μας, λατρεύεται και τιμάται από όλη την Πόλη μας εδώ και 50 χρόνια, δείχνοντάς του οι συμπολίτες μας πως είναι γι αυτούς ο δικός τους Άγιος, ο Άγιος της παρηγοριάς τους, για μικρούς και μεγάλους, μορφωμένους και αμόρφωτους. Αυτό είναι το μεγαλείο της Ορθόδοξης πίστης μας! Και όσο κάποιοι θέλουν να το αμφισβητήσουν αυτό ας πάνε στον πλημμυρισμένο από πιστούς εορτάζοντα ναό μας κι ας δουν πώς οι Έλληνες τιμούν τους Άγίους τους!
                    Σήμερα οι καιροί είναι δύσκολοι και ανηφορικοί. Σήμερα όλες οι Ελληνικές οικογένειες δοκιμάζονται και μάλιστα σκληρά! Τα αδιέξοδα από κάθε άποψη έχουν περισφύξει τη ζωή μας ανησυχητικά. Η μόνη παρηγοριά είναι η πίστη μας στο Θεό και στους Αγίους του!  Ας  παρακαλέσουμε τον Πολιούχο Άγιο της Πόλης μας να μας ενισχύει στον καθημερινό μας αγώνα κι ας μεσιτεύει στον Κύριο να δίνει υγεία, ειρήνη δύναμη και αγάπη σε όλους τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στους Δημοτικούς μας Άρχοντες, από τους οποίους περιμένουμε, ως παράδειγμα, πολλά!
                   Η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  2020  εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα!


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.