Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, στις 31 Ιουλίου 2016 και ώρα 9:00 το βράδυ, σε μία μοναδική μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Ένα Φεγγάρι Αλλόκοτο».

Ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με την αισθαντική φωνή της Καλλιόπης Βέττα και τα μαγικά χέρια του συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου, τη συμμετοχή δύο ακόμη μουσικών, καθώς και ηθοποιών και μελών του Θεάτρου «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ».

Κατέχοντας καλά την τέχνη, πώς να συγκινεί και να μαγεύει, η Καλλιόπη Βέττα έχει ερμηνεύσει στην καριέρα της, τραγούδια σημαντικών δημιουργών, με τρόπο που ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη των επανεκτελέσεων των τραγουδιών, τόσο του Μίκη Θεοδωράκη, όσο και πολλών άλλων συνθετών. Δίκαια κατέχει μια θέση, ανάμεσα στις μεγάλες Ελληνίδες ερμηνεύτριες.

Ο Γιάννης Κ. Ιωάννου, γνώστης των μυστικών, της μουσικής του Μίκη, με τις ενορχηστρώσεις-διασκευές του, φωτίζει κι άλλες πλευρές των αγαπημένων μας τραγουδιών. Σαν συνθέτης κι ενορχηστρωτής, μερικών από τα σημαντικότερα τραγούδια της ελληνικής τραγουδοποιίας, ξέρει να αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρίσματα μέσα από τις ερμηνείες της Καλλιόπης Βέττα επί σκηνής, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας μαζί της.

Η κα Βέττα και ο κος Ιωάννου, θα είναι πλαισιωμένοι, από δύο ακόμα εκλεκτούς Μουσικούς, τον Θανάση Βασιλιά στο Μπουζούκι και τον Φώτη Μυλωνά στο Μπάσο/Φλάουτο, καθώς και από ηθοποιούς και μέλη του Θεάτρου «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ», που θα διαβάσουν κείμενα από την “πένα” και τη ζωή του Μίκη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.