Στις 13 Ιουλίου 2016 Η Δημοτική κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με την τοπική επιτροπή της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΛΑΕ) στα γραφεία τους στη Λυκόβρυση.
Από τη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 παραβρέθηκαν οι κοι ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝ. ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΜΑΡΗΛΙΑ και ΘΕΟΧΑΡΊΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Από τη Λαϊκή Ενότητα οι κοι ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΛΑΖΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΑ και ΑΡΚΟΥΛΗΣ ΜΑΚΗΣ.
Από την αρχή της συζήτησής μας επικράτησε μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα την οποία όλοι μας φροντίσαμε να διατηρήσουμε μέχρι τέλους της επίσκεψής μας. Στην αρχή της συζήτησης μας ο κος ΙΩΑΝΝΟΥ παρουσίασε στα μέλη της Λαϊκής Ενότητας τα μέλη της κίνησής μας κάνοντας και μια ιστορική αναδρομή της πορείας μας από την αρχή της εμφάνισής μας μέχρι σήμερα. Τονίστηκε ιδιαίτερα από τον κο ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟ πως η κίνησή μας δεν έχει καμμιά απολύτως κομματική εξάρτηση και τα μέλη της, ως ενεργοί πολίτες, ανήκουν σε διάφορους κομματικούς σχηματισμούς, χωρίς αυτό να εμποδίζει το έργο της.
Το λόγο έλαβε ο κος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ο οποίος ανέφερε πως η ΛΑΕ δεν είναι κόμμα αλλά μέτωπο κινημάτων ,πολιτικών φορέων και συλλογικοτήτων το οποίο προήλθε από τη διάψευση των προσδοκιών του λαού εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε πως η Τοπική Επιτροπή Λυκόβρυσης -Πεύκης στηρίζει τη δημοτική παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ΜΑΝΟΛΗ ΠΑΓΚΑΛΟ.. Πολλά μέλη της ανήκουν στη ριζοσπαστική ανατροπή και εργάζονται συστηματικά και συλλογικά σε εβδομαδιαία βάση σε συνεργασία με τον κο Πάγκαλο για τις παρεμβάσεις και αποφάσεις της Δημοτικής παράταξης.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κος ΛΑΖΑΡΗΣ ο οποίος έκανε μια αξιόλογη πολιτική ανάλυση των δημοτικών δρώμενων, επισημαίνοντας πως όσοι δεν απογοητεύτηκαν δημιούργησαν την τοπική επιτροπή της Λαϊκής ενότητας και αγωνίζονται για το πολιτικό γίγνεσθαι, ενώ άλλοι συμπολίτες μας απομακρύνθηκαν απογοητευμένοι από τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα που βιώνουν, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε δημοτικό. Ανέφερε δε πως αυτή τη μερίδα των συμπολιτών μας είναι πολύ δύσκολο πια να την προσεγγίσουμε διότι έχουν διαψευστεί όλες οι προσδοκίες τους.
Συνεχίζοντας ο κος ΛΑΖΑΡΗΣ ανέφερε πως η Τοπική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας είναι ανοικτή σε κάθε εκδήλωση συνεργασίας που θα αποσκοπεί στην διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων των συμπολιτών μας, δείχνοντας στη πράξη ενωτική στάση. Εξειδικεύοντας τη συζήτηση παραδέχθηκε, αυτό που όλοι μας το θεωρούμε πια ως αυτονόητο, πως ο κόσμος και οι δημότες στενάζουν οικονομικά από όλες τις μνημονιακές αποφάσεις της Κυβέρνησης οι οποίες υποβαθμίζουν οικτρά την καθημερινότητά τους και ένας Δήμος ανήμπορος να παρέμβει ουσιαστικά και να δώσει λύσεις στα δημοτικά δρώμενα.
Κατόπιν το λόγο έλαβε ο κος ΑΡΚΟΥΛΗΣ ο οποίος τόνισε πως ο κόσμος ζητά ανακούφιση από τη δύσκολη καθημερινότητά του που δεν θα έλθει αν δεν εναντιωθούν όλοι στον Καλλικράτη και σε όσα αυτός προβλέπει καθώς και σε όλες τις μνημονιακές πολιτικές.
Ο κος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ υποστήριξε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών τόσο σε ενδοπαραταξιακό επίπεδο με προϋποθέσεις , αλλά και σε επίπεδο Δήμων όπως για παράδειγμα το πράσινο σημείο στη Λυκόβρυση. Στο σημείο αυτό τονίσαμε και εμείς ιδιαίτερα τις προσπάθειές μας που έχουμε καταβάλει για το σκοπό αυτό όλη την προηγούμενη χρονιά που μας πέρασε. Ο κος ΛΑΖΑΡΗΣ τόνισε πως υπερτονίζεται σήμερα το κίνημα του εθελοντισμού στο Δήμο μας για ανήμπορους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της φτωχοποίησης και κατόπιν ζητούμε από τον εθελοντισμό να προσφέρει σ αυτούς αφού ήδη έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο της ανέχειας. Υποστήριξε πως και οι ΜΚΟ δουλικά αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας χωρίς να μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών μας.
Ο κος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ανέφερε πως δεν συμφωνούν με τη συνέχιση της καταβολής του φόρου κατά 0,4% για το Ο.Τ. 09 εφόσον καλυφθεί το ποσό από την Περιφέρεια όπως εσφαλμένα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι ενάντια σε όποια φοροεπιδρομή που είναι αποτέλεσμα μνημονιακών πολιτικών .Η μη επαρκή χρηματοδότηση της Τ.Α να μην έχει ως αναζήτηση χρημάτων την επιβάρυνση των δημοτών με έμμεσους και άμεσους φόρους.
Παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ που ενώ αναφερόταν ως ανταποδοτικός φόρος η μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον καθιέρωσε ως χαράτσι στο άπατο βαρέλι του χρέους. Στο σημείο αυτό ο κος ΙΩΑΝΝΟΥ ανέφερε τη δική μας θέση η οποία κατά τη γνώμη μας πάντα, κινείται σε ένα σκεπτικό να μην δια κινδυνέψει η αποπεράτωση του έργου το οποίο πρέπει επιτέλους να τελειώσει και να παραδοθεί στους κατοίκους της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Τέλος ο κος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ανέφερε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας στο Δήμο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής που οφείλουμε όλοι μας να τα αναζητήσουμε. Αρκεί βέβαια ο εθελοντισμός να μην αντικαθιστά μέρα με την μέρα τις θέσεις εργασίας και οι διάφορες ΜΚΟ να ελέγχονται και να μην γίνονται πωλητές ανέργων με μηδενικά εργασιακά δικαιώματα.
Τέλος το λόγο έλαβε η κα ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ η οποία ανέφερε πως πρέπει να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να αποβάλλουν την ηττοπάθεια και την απογοήτευσή τους και να ξαναβρούν την μαχητική ενεργητικότητά τους. Αυτό πρέπει να είναι βασική επιδίωξη όλων όσων ασχολούνται σε επίπεδο Δήμου με τα κοινά και απαιτεί την συχνή επαφή μαζί τους με στόχο την επίλυση των επώδυνων πολλές φορές σήμερα καθημερινών του προβλημάτων.
Ο κος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ τέλος ανέφερε πως υπάρχει η νοοτροπία της ανάθεσης, δηλαδή οι πολίτες αναθέτουν με την ψήφο τους τη διαχείριση των κοινών σε κάποιους και πέραν τούτου ουδέν. Έτσι συμφωνήσαμε όλοι πως αν εργαστούμε ενωμένοι για ορισμένα πράγματα στο Δήμο θα πετύχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η συζήτηση απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά ο χρόνος δεν μας επέτρεπε την παραπέρα συνέχειά της. Συναντήσαμε συμπολίτες μας βαθύτατα πολιτικοποιημένους και προβληματισμένους για τα δημοτικά τεκταινόμενα για τα οποία συμφωνήσαμε πως δεν βαδίζουν όπως θα έπρεπε, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για το οποίο όλοι συμφωνήσαμε πως είναι άκρως προβληματική η λειτουργία του απογοητεύοντας το σύνολο των συμπολιτών μας
Την όλη συζήτηση έκλεισε ο κος ΙΩΑΝΝΟΥ λέγοντας πως μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία αγώνα για τα οποία αξίζει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το καλό της Πόλης μας και του Δήμου μας γενικότερα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.