Με τη γρήγορη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δήμου Αμαρουσίου και του ΣΠΑΠ, απετράπη αποτελεσματικά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η εξάπλωση πυρκαγιάς σε ιδιωτικό οικοπεδικό χώρο με χαμηλή βλάστηση, παραπλεύρως του Άλσους Συγγρού στο Μαρούσι.

Στην προσπάθεια επιχείρησαν 6 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με 18 πυροσβέστες και συνέδραμαν οχήματα των Δήμων Βριλησσίων, Διονύσου και Κηφισιάς.

Στο χώρο της πυρκαγιάς έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά επενέβη εγκαίρως με εργαζομένους, στελέχη και εθελοντές για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Αμαρουσίου. Μια ακόμη πυρκαγιά, στο ίδιο σημείο όπου έχουν εκδηλωθεί 4 πυρκαγιές τις προηγούμενες 20 ημέρες, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο πριν γίνει απειλητική, χάρη στην άμεση επέμβαση και τον υποδειγματικό συντονισμό. Είναι λογικό να απορούμε και να είμαστε καχύποπτοι για εμπρησμό αφού έχουμε ξανά εκδήλωση φωτιάς στο ίδιο περίπου σημείο. Για το λόγο αυτό παραμένουμε σε εγρήγορση για τυχόν επανάληψη του φαινομένου αυτού.

Για άλλη μια φορά συγχαίρω τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εργαζομένους και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου, του ΣΠΑΠ καθώς και των όμορων Δήμων που έδρασαν και πάλι άμεσα και αποτελεσματικά.

Ο Σ.Π.Α.Π. είναι παρών κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη στους Δήμους-Μέλη του, αλλά και στην υπόλοιπη Αττική. Είμαστε σε συνεχή επιφυλακή με επανδρωμένα όλα τα Πυροφυλάκια που έχουμε εγκαταστήσει στους Δήμους Μέλη μας. Ειδικά σε μέρες σαν τη σημερινή με επίπεδο συναγερμού 4, όλοι μας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε συνεχή εγρήγορση με εργαζομένους και εθελοντές της τόσο στα βουνά της Αττικής, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μας για να συνδράμουμε σε κάθε δύσκολη περίσταση».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.