bomba-ntaiselmploum-i-ellada-tha-xreokopisei-xwris-to-dnt


Νέα βόμβα από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μετά τις δηλώσεις ότι η άποψη της ολλανδικής κυβέρνησης -όπως και της γερμανικής- είναι ότι δεν θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ, ο ολλανδός πολιτικός επανήλθε στο ελληνικό ζήτημα τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να φύγει.
Την είδηση μετέδωσε με ρεπορτάζ της η Financieele Dagblad υπό τον τίτλο «Dijsselbloem: Η Ελλάδα χρεοκοπία χωρίς το ΔΝΤ». «Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα και οι προσπάθειες τόσο οι δικές μας όσο και του ΔΝΤ, κατατείνουν στο να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», εξήγησε σε απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή του SP Arnold Merkies.
«Η δουλειά μου είναι να σταθεροποιήσω την κατάσταση στην Ελλάδα. Και κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων μας. Είναι το καλύτερο τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε για ακόμη μια φθορά «ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη», ενώ σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες στο πεδίο της φορολογίας, της αγοράς εργασίας και του συνταξιοδοτικού.
Με το πέρας των συζητήσεων θα πρέπει και το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα.
Στο ζήτημα της αναγκαιότητας της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα επέμεινε και ο Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. «Το ΔΝΤ είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος. Θέλουμε να είναι μαζί μας. Είναι μια δικλείδα ασφαλείας και για την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μέχρι τη Δευτέρα, ώστε να είμαστε όλοι στην ίδια προσπάθεια μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.