Συμφωνία διαφαίνεται από τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής των θεσμών για το θέμα των κοινωνικών επιδομάτων

Εξερχόμενη της συνάντησης με τους Θεσμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου δήλωσε πως συμφωνήθηκε ένα συνολικό κοινωνικό πακέτο 315 εκατ. ευρώ για το 2018. Εξ αυτών τα 260 εκατ. ευρώ αφορούν στα οικογενειακά επιδόματα, τα 40 εκατ. ευρω σε σχολικά γεύματα και 15 εκατ. ευρώ σε νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η αναπληρώτρια υπουργός είπε πως τα οικογενειακά επιδόματα θα αυξηθούν το 2018 κατά 40% καθώς από 650 εκατ. ευρώ το συνολικό κονδύλι θα πάει στα 910 εκατ. ευρώ.

 
Η κ. Φωτίου τόνισε πως για το οικογενειακό επίδομα αποφασίσθηκε να αυξηθεί για το πρώτο παιδί από τα 40 ευρώ στα 70 ευρώ, για το δεύτερο παιδί από τα 40 ευρώ ξανά στα 70 και για το τρίτο παιδί και για κάθε ένα παραπάνω το επίδομα θα είναι 140 ευρώ.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, τρίτεκνοι οι πολύτεκνοι με εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ που έως σήμερα λάμβαναν οικογενειακό επίδομα πλέον το χάνουν.

Τέλος, σε σχέση με τα επιδόματα αναπηρίας η υπουργός δήλωσε ότι είναι διασφαλισμένα και δεν τίθεται κανένα ζήτημα με αυτά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.