Με ενθουσιασμό και μεράκι οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες των Βρεφονηπιακών Σταθμών (3ος και 2ος), πρωταγωνίστησαν στις θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ». Επίσης, απήγγειλαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα και τραγούδησαν γιορτινά τραγούδια προκαλώντας χαρά, αλλά και συγκίνηση σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παρευρισκόμενους.    

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:
«Καλημέρα σε όλους  και χρόνια πολλά.  Είναι χαρά μου που είμαι και φέτος εδώ. Όλες οι θεατρικές παραστάσεις ήταν εξαιρετικές. Η εικόνα των παιδιών πάνω στη σκηνή, είναι ευχάριστη, γεμάτη χρώμα και χαρά.
Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά.
Για μία ακόμη φορά να πω ότι προσπαθούμε για το καλύτερο για τα παιδιά σας, στον τομέα των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Δεν τα καταφέρνουμε πάντα, το λέω κάθε χρονιά για να μην θεωρηθεί ότι είμαστε αιθεροβάμονες και νομίζουμε ότι όλα τα προβλήματα είναι λυμένα.  Αλλά νομίζω ότι προσπαθούμε πολύ, προσπαθούμε σκληρά, δουλεύουμε και εγώ όσο μπορώ από την πλευρά μου, αλλά και η κυρία Ζηλάκου, η κυρία Βασίλαινα, αλλά κυρίως οι άνθρωποι των Βρεφονηπιακών, το προσωπικό που καταβάλλει  σημαντικές προσπάθειες, ώστε να καλύψει τις ελλείψεις που έχουμε σε άτομα ή τα προβλήματα που έχουμε σε κτιριακές υποδομές.
Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν όλους και τη κυρία Ζηλάκου και την κυρία Βασίλαινα και όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών για την καλή δουλειά που κάνει.
Εύχομαι και ελπίζω ότι του χρόνου θα είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους μας. Τουλάχιστον για την πόλη μας θα είναι μία καλύτερη χρονιά.  Να πω όπως είπα και στην προηγούμενη τοποθέτησή μου, στον χαιρετισμό μου, ότι υπάρχει ένα καινούργιο νομοσχέδιο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το οποίο θα μας δυσκολέψει. Όλους τους δήμους και κυρίως τους αστικούς. Διότι οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή είναι δύσκολες. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, ώστε να λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που έχουμε σήμερα και ει δυνατόν να βελτιώσουμε την εικόνα ή και να κάνουμε και καινούργιους.

Επαναλαμβάνω τα προβλήματα είναι πολλά αλλά προσπαθούμε.
Σήμερα όμως είναι η ημέρα των παιδιών, όχι η ημέρα του δημάρχου και των αντιδημάρχων, είναι ημέρα χαράς, οπότε εύχομαι στα παιδιά να κάνουν μία καλή παράσταση. Εύχομαι να είναι υγιή τα παιδιά μας πάνω από όλα και εμείς στη νέα χρονιά.  Όπως κάθε φορά λέμε, να χαμογελάνε τα παιδιά. Όταν χαμογελάνε, χαμογελάμε και εμείς. Και του χρόνου να είναι μία καλύτερη χρονιά.  Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά να έχετε.»
Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου, σε σύντομο χαιρετισμό της, σημείωσε :
«Κύριε Δήμαρχε,
εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
αγαπητοί συνεργάτες,
αγαπημένοι μας γονείς
και παιδιά,
Σας καλωσορίζω στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ  και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να παρακολουθήσουμε  τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας.
Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και  που μας τιμάτε με τη μαζική  παρουσία σας.
Όπως και κάθε χρονιά έτσι και φέτος που για μένα είναι  σαν πρώτη φορά,  αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. 
Όλοι εμείς λοιπόν συγκεντρωθήκαμε   εδώ για να απολαύσουμε τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του 3ου του 2ου  Βρεφονηπιακού Σταθμού που προετοίμασαν τα παιδιά και οι παιδαγωγοί.

Τα Χριστούγεννα είναι το κορυφαίο γεγονός της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Ο Χριστός ήρθε σε αυτό τον κόσμο για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων.
Η περίοδος των Χριστουγέννων που έχει μεγάλη σημασία για όλους μας και κυρίως για τα μικρά παιδιά  αποτελεί την ωραιότερη περίοδο του χρόνου και δικαιωματικά είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Τα παιδιά είναι οι μικροί πρωταγωνιστές και με τον δικό τους και ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο, μέσα από τα χαμογελαστά πρόσωπα τους μας στέλνουν το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της γέννησης του Χριστού, της ελπίδας  για ένα καλύτερο κόσμο.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, την κα Βασίλαινα, το διοικητικό προσωπικό,  το εκπαιδευτικό προσωπικό, το βοηθητικό προσωπικό, τη Φιλαρμονική του Δήμου μας  και όλους όσους συμμετείχαν και μερίμνησαν για την    υλοποίηση της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής μας. Πολλά θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας για το ζήλο που επιδεικνύετε κάθε φορά.
Αισθάνομαι και ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να ευχαριστώ από καρδιάς,  όλους εσάς  τους γονείς που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας που είναι ό, τι πολυτιμότερο έχετε.
Και φυσικά ευχαριστώ τα ίδια τα παιδιά μας  που δικαιωματικά αξίζουν το μεγαλύτερο χειροκρότημα μας. Για αυτά τα παιδιά λοιπόν  εμείς προσπαθούμε πάντα για το κάτι παραπάνω. Να μπορούμε να κάνουμε για να γινόμαστε ολοένα και  καλύτεροι.
Και φέτος ο Δήμαρχος του Πειραιά εξασφάλισε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ένα πολύ καλό δώρο για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας. Οι δωροεπιταγές παιχνιδιών από γνωστό κατάστημα θα δοθούν από τον Δήμαρχο  κ. Ιωάννη Μώραλη.
Εύχομαι σε όλους σας καλά Χριστούγεννα, υγεία, αγάπη, ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας. Καλές Γιορτές!! Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!!!».

Τις δωροεπιταγές προσέφεραν στα παιδιά ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος  Πεφάνης.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου ψυχαγώγησε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες μικρούς και μεγάλους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.