Ένας δικαστικός του Συμβουλίου της Επικρατείας στη γειτονική Ιταλία επέβαλλε σε κοπέλες που παρακολουθούσαν σεμινάρια του να παρουσιάζονται με μίνι και έντονο μακιγιάζ.
Πρόκειται για τον Φραντσέσκο Μπελόμο, σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα από την εισαγγελία του Μπάρι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπελόμο φέρεται να απαιτούσε από νεαρές κοπέλες που παρακολουθούσαν σεμινάριά του για επαγγελματική κατάρτιση δικαστικών, να φορούν φούστες μίνι και να βάφονται με έντονο τρόπο. Παράλληλα, σύμφωνα και με την τηλεόραση της Rai, οι κοπέλες δεν έπρεπε να είναι παντρεμένες.
Η όλη έρευνα ξεκίνησε έπειτα από την καταγγελία πατέρα μιας νεαρής, μελλοντικής δικαστικού. Η συγκεκριμένη σχολή διατηρεί γραφεία σε τρεις ιταλικές πόλεις: στη Ρώμη, στο Μιλάνο και στο Μπάρι. Το ιταλικό Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 Ιανουαρίου και να αποφασίσει την παύση του Μπελόμο από τα καθήκοντά του.
Mία εικοσιεπτάχρονη κοπέλα η οποία μίλησε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, διατηρώντας την ανωνυμία της, αποκάλυψε ότι ο Ιταλός αυτός δικαστικός της είχε ζητήσει να χάσει κάποια κιλά, να κάνει ενέσεις για να εξαφανισθούν μικρές «σακούλες» κάτω από τα μάτια, ενώ προσθέτει πως κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, είχε προσπαθήσει και να τη φιλήσει. Εκτός από την παρακολούθηση των σεμιναρίων, υπήρχε και η δυνατότητα εξασφάλισης υποτροφίας, για μια μόνο κοπέλα, κάθε χρόνο, η οποία έπρεπε να ακολουθήσει, όμως, τις συγκεκριμένες, σεξιστικές επιβολές.