Η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ έλαβε χώρα την Κυριακή, σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει υπό την αιγίδα της ΟΝΝΕΔ για την ουσιαστική αναδιοργάνωση της φοιτητικής νεολαίας της ΝΔ, στο πλαίσιο που περιέγραψε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέλη της οργάνωσης από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλα τα επίπεδα. Στη συνεδρίαση δόθηκε έμφαση τόσο στο θέμα της φημολογούμενης μετεξέλιξης των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, όσο και της μεταρύθμισης του φοιτητικού κινήματος στο σύνολό του μέσω της ίδρυσης του Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, η οποία υπογράμμισε τη βούληση της ΝΔ να προχωρήσει αποφασιστικά τόσο σε θέματα που αφορούν το άσυλο, όσο και στην κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, συμφώνησε με τις προτάσεις προτάσεις της ΔΑΠ σχετικά με την φοιτητική εκπροσώπηση. Σε αυτό το μήκος κύματος, ο γραμματέας της ΔΑΠ ΤΕΙ, Κώστας Στάσης, τόνισε ότι «δίνουμε το παράδειγμα πρώτα απ’ όλα από το πως λειτουργούμε την δική μας οργάνωση καταστατικά και δημοκρατικά. Έτσι, εμείς θα μαστε αυτοί που αύριο θα πρωτοστατήσουμε στην αναγέννηση του φοιτητικού κινήματος». 
Να σημειωθεί, δε, ότι το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να συγκληθεί Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ μετά από 12 χρόνια. Και αυτή η κίνηση, όπως εκτιμούν κύκλοι της γαλάζιας νεολαίας, καταδεικνύει τη βούληση εναρμονισμού της ΔΑΠ με το πλαίσιο θέσεων για την αναδιοργάνωσή της που περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.